«Θα μείνω δύο βράδια στη λίμνη και κάτι θα καταφέρουμε»
Όταν ξεκινούσε την καριέρα του ως «κροκοδειλάκιας» στο Εθνικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Παρισιού το 1986, δεν φανταζόταν ποτέ ότι θα ερχόταν για δουλειά στην Ελλάδα.
Ο Ολιβιέ Μπερά, μετά το Κονγκό, την Γκαμπόν, το Καμερούν, την Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, τη Μαδαγασκάρη και τη γαλλική Γουιάνα (Λ. Αμερική), ετοιμάζει βαλίτσες για Ρέθυμνο, όπου θα έχει ένα…τετ α τετ με τον «Σήφη».
Η άφιξή του προσδιορίζεται προς το τέλος Αυγούστου. Όπως είπε στο «Έθνος της Κυριακής», ο παγκοσμίου φήμης ειδικός, ακόμη κι αν έχει «τσιμπήσει» ο κροκόδειλος, θα παρέχει εθελοντικά τη βοήθειά του για τον προσδιορισμό του φύλου του, το είδος στο οποίο ανήκει, αλλά και αν τελικά μπορεί να παραμείνει στην Κρήτη.
Ο ίδιος δηλώνει: «Το πιθανότερο είναι ότι θα έρθω μέσα στον Αύγουστο. Ακόμη και αν έχει πιαστεί μέχρι τότε ο κροκόδειλος, θα πρέπει να έρθω, προκειμένου να δούμε σε τι φύλο ανήκει – τον λέμε «Σήφη», αλλά δεν ξέρουμε αν είναι αρσενικός κροκόδειλος.
Επίσης, θα ήταν καλό να βοηθήσω στη μεταφορά του, αλλά και στις συνθήκες που θα χρειαστούν, για να ζήσει καλά στο εξής. Η προετοιμασία μου είναι ένα μικρό σκάφος με μηχανή που θα βάλουμε στη λίμνη. Πρέπει να εκπαιδεύσω κάποιον να το χειρίζεται απαλά…Και ένα καλό σκοινί θα χρειαστεί. Θα μείνω δύο βράδια στη λίμνη και είμαι σίγουρος ότι κάτι θα καταφέρουμε».