Έφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος Νίκος Ζερβονικολάκης

zervonikolakisΈφυγε αναπάντεχα από τη ζωή, σε ηλικία 66 ετών, ο δημοσιογράφος Νίκος Ζερβονικολάκης…

Ο Νίκος Ζερβονικολάκης γεννήθηκε το 1948 στη Λάστρο της Σητείας. Σπούδασε Πολιτικές και Οικονοµικές Επιστήµες στη Νοµική Σχολή του Πανεπιστηµίου Αθηνών, αλλά γρήγορα τον κέρδισε η δηµοσιογραφία.

Εργάστηκε σε πολλές αθηναϊκές εφηµερίδες και περιοδικά (Βήµα, Εθνος, Ελευθεροτυπία, Πάνθεον, Εικόνες), καθώς και στην ιδιωτική τηλεόραση, ενώ έκανε εκποµπές και στο ραδιόφωνο. Ήταν μέλος της Ενωσης Συντακτών Περιοδικού Τύπου και της Διεθνούς Οµοσπονδίας Δηµοσιογράφων.

Πραγµατοποίησε πολλές δηµοσιογραφικές αποστολές στην Ευρώπη κυρίως και την Αφρική. Όπως αναφέρει το “Έθνος”, μόνιµο και ακατάβλητο ήταν το πάθος του και για τη φωτογραφία, ενώ υπήρξε ένας επίµονος ιχνευτής λαογραφικών στοιχείων και στιγµών από τη µικροϊστορία δεκάδων τόπων της Ελλάδας. Κάποιες από τις συλλογές του τις εξέθεσε σε τρεις ατοµικές εκθέσεις, µε φωτογραφικά θέµατα από τις Κυκλάδες και την Κρήτη.

Ο Νίκος Ζερβονικολάκης άφησε πίσω του περισσότερα από 10 έργα, όλα προϊόντα ευαισθησίας αλλά και επίµοχθης έρευνας: «Ιεροί τόποι των αρχαίων Ελλήνων» (2004), «Ταυροκαθάψια» (2003), «Τουαρέγκ» (2000), και «Πόρτο. Ο Ιούλιος µε τα κοχύλια» (1993) είναι µερικοί µόνο από τους τίτλους του.

Τα τελευταία χρόνια διατηρούσε προσωπικό ιστολόγιο, όπου δηµοσίευε κείµενα και φωτογραφίες από τα ταξίδια του – και όχι µόνο. Δεν σταµάτησε ποτέ να ενδιαφέρεται για την πολιτική και την οικονοµία, και κυρίως για τα κοινωνικά θέµατα, για τα οποία αρθρογραφούσε συχνά.

Βαριά η οδύνη από την απώλεια του Νίκου για τη σύζυγό του και συνάδελφο Έφη Καραγεώργου και τον αγαπηµένο τους Ορέστη.

directnews