Μουσική συνάντηση με νεαρούς μουσικούς στη Νεάπολη, Λασιθίου

neapolh_14

Την Τετάρτη το βράδυ θα πραγματοποιηθεί στη Νεάπολη μια μουσική συνάντηση που δεν έχει ξαναγίνει. Η 13η Αυγούστου με τις δυο συναυλίες της θα ζεστάνει και θα προετοιμάσει τους πάντες για το διήμερο εορτασμό του Δεκαπενταύγουστου.
Την Τετάρτη στην πλατεία δικαστηρίων και μετά το πέρας της συναυλίας της Φιλαρμονικής Νεάπολης, που θα ξεκινήσει στις 21.00 στο παλιό Γυμνάσιο και που περιμένουμε όλοι πως και πως κάθε χρόνο, τη μουσική σκυτάλη θα παραλάβουν νέοι ντόπιοι μουσικοί και τραγουδιστές.
Είκοσι και πλέον νέοι σε ηλικία άνθρωποι που ασχολούνται με την μουσική είτε τραγουδώντας είτε παίζοντας κάποιο μουσικό όργανο ή και τα δύο μαζί θα παρουσιάσουν ένα μουσικό πρόγραμμα το οποίο θα κινηθεί σε όλα σχεδόν τα είδη της ελληνικής και παραδοσιακής κρητικής μουσικής χωρίς κανένα χρονικό περιθώριο. Βιολί, λύρα, λαούτα, μαντολίνο, ασκομαντούρα, κρουστά, κιθάρα ακουστική και ηλεκτρική, πλήκτρα και ένα σωρό άλλα μουσικά όργανα θα πλημμυρήσουν τον τόπο με τις μουσικές τους. Τέσσερα μουσικά σχήματα και μερικές αυτόνομες παρουσίες θα δείξουν ότι η ντόπια μουσική παραγωγή είναι μεγάλη και άξια ακρόασης.
Οι περισσότεροι από τους μουσικούς είτε ζουν μόνιμα στην περιοχή ή κατάγονται από αυτήν και θα βρεθούν όλοι μαζί για πρώτη φορά σε αυτή την μουσική συνάντηση, που έχει αναλάβει να διοργανώσει η ΑΕΝ.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

ΑΝΑΤΟΛΗ