Απολύουν και κόβουν τις επιχορηγήσεις, για να παίρνει ο Τσέχος 432.000 ευρώ

389f980bba80404447a9fda554d17ee0_XLΕρώτηση του Νίκου Νικολόπουλου προς τον Αντώνη Σαμαρά για όσα συμβαίνουν στον ΟΠΑΠ, μετά τη… δωρεά της κυβέρνησης προς τους Τσέχους της Emma Delta

Τεράστιες διαστάσεις λαμβάνει, πλέον, η πλήρης απαξίωση του ελληνικού αθλητισμού από τη νέα διοίκηση της ΟΠΑΠ Α.Ε. με το θέμα να φτάνει και στη Βουλή, καθώς ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ανατροπής, Νίκος Νικολόπουλος, κατέθεσε ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό, αναφορικά με τις ετήσιες αποδοχές του προέδρου του Οργανισμού, Καμίλ Ζίγκλερ.

Πρόσφατα, ο Τσέχος εκπρόσωπος της Emma Delta στη διοίκηση της ΟΠΑΠ Α.Ε., παραδέχτηκε δημοσίως ότι ο μισθός του ανέρχεται στις 36.000 ευρώ το μήνα, δίχως σε αυτό το ποσό –όπως είπε- να συμπεριλαμβάνονται τα bonus.

Και όλα αυτά, τη στιγμή που η νέα διοίκηση της ΟΠΑΠ Α.Ε. έχει προχωρήσει, σύμφωνα και με τον κ. Νικολόπουλο, σε 350 απολύσεις υπαλλήλων της εταιρίας από τη στιγμή που ανέλαβε το μάνατζμεντ και προχώρησε σε τεράστιες περικοπές των επιχορηγήσεων – στήριξης προς τον ελληνικό αθλητισμό, συνεχίζοντας από την άλλη, την πλήρη και δωρεάν εκμετάλλευση των ελληνικών ομάδων στα δελτία του Πάμε Στοίχημα και των υπολοίπων παιχνιδιών.

Ο κυνικός τρόπος με τον οποίο η διοίκηση των Τσέχων έχει εισβάλλει στην ελληνική πραγματικότητα, διαλύοντας μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, ότι είχε χτιστεί τα προηγούμενα πολλά χρόνια στο κεφάλαιο της επένδυσης και στήριξης του ελληνικού αθλητισμού από τον ΟΠΑΠ, έχει προκαλέσει αντιδράσεις και στις τάξεις βουλευτών των κομμάτων της συγκυβέρνησης, γι’ αυτό και πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Αντώνης Σαμαράς έχει ζητήσει πλήρη ενημέρωση για όλα όσα καταλογίζονται στη νέα τάξη πραγμάτων του Οργανισμού.

Ωστόσο, αναμένεται με ενδιαφέρον η απάντηση που θα δώσει ο Πρωθυπουργός της χώρας μέσα στο κοινοβούλιο, προς τον κ. Νικολόπουλο, καθώς αυτή τη στιγμή και δίχως τα μπόνους, ο πρόεδρος του ΟΠΑΠ εμφανίζεται –με δημόσια δική του παραδοχή- να εισπράττει 432.000 ευρώ.

Ο Νίκος Νικολόπουλος ζητά να απαντήσει ο Πρωθυπουργός, πώς τοποθετείται στην «πρόκληση – σκάνδαλο, να εισπράττει διπλάσιο μισθό από το άθροισμα των απολαβών του Πρόεδρου της Δημοκρατίας και του Πρωθυπουργού».

Ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ανατροπής θέτει δημόσια το ερώτημα: «Άραγε για ποιο λόγο μια κερδοφόρα εταιρεία, μια εταιρεία δηλαδή που δεν περιμένει να σωθεί από τον επικεφαλής της, μια εταιρεία μονοπώλιο στον κλάδο της, που ελέγχει το 67% της αγοράς τυχερών παιχνιδιών, πρέπει να καταβάλλει κάθε μήνα μισθό «Ντράγκι» στον επικεφαλής της»;

Η δε, υπεύθυνη αθλητικών θεμάτων της Χριστιανοδημοκρατικής Νεολαίας Τζένη Λέκκα (πρωταθλήτρια της άρσης βαρών) από την πλευρά της δήλωσε: «Στην Ελλάδα της ανέχειας πως γίνεται ο κ. Ziegler, χωρίς τα bonus και χωρίς τις προαναφερθείσες παροχές, να εισπράττει τον χρόνο 432 χιλιάδες ευρώ, από ένα πρώην κρατικό μονοπώλιο -από τον ΟΠΑΠ- που έφτιαχνε όσο ήταν κρατικό «σε κάθε πόλη ένα στάδιο, σε κάθε χωριό ένα γυμναστήριο»…

Και τώρα μέσα σε ένα εξάμηνο, αφ’ ότου «χαρίστηκε» στους Τσέχους απέλυσε 350 υπαλλήλους;

Για ποιο νοικοκύρεμα λοιπόν μιλάμε;

Για ποια εθνική στρατηγική; Για ποια φιλοπατρία»;

Διαβάστε αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης του Ν. Νικολόπουλου προς τον κ. Αντώνη Σαμαρά:

Ερώτηση και ΑΚΕ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

ΘΕΜΑ: «Μισθός… Ντράγκι για τον  Kamil Ziegler, ο οποίος ανερυθρίαστα είπε:

παίρνω 36.000€ το μήνα χωρίς τα bonus»

“Ναι, παίρνω 36 χιλιάρικα τον μήνα καθαρά χωρίς τα bonus”, παραδέχθηκε σε πρόσφατη συνέντευξη του ΟΠΑΠ ο επικεφαλής του, Kamil Ziegler, απαντώντας σε σχετικό δημοσιογραφικό ερώτημα της εβδομαδιαίας εφημερίδας “FMVoice”!

Μετά από όλα αυτά η “ΟΠΑΠ Αύριο” ανερυθρίαστα αυτοπροβάλλεται ως η “εταιρεία πρότυπο στο ελληνικό επιχειρηματικό και κοινωνικό τοπίο”.

Προφανώς, το «Τσέχικο management»… με τις πινελιές Μελισσανίδη σε αυτό, θα θεωρεί πρότυπο “management”, σε σχέση με τις υπό κατάρρευση ελληνικές επιχειρήσεις και την χρεοκοπημένη κοινωνία, που ζει πέντε χρόνια τώρα μια ανθρωπιστική τραγωδία, το να εισπράττει ο κος Ziegler 36 χιλιάρικα καθαρά τον μήνα, χωρίς να υπολογίζουμε τα πιθανά bonus ή αυτά που του πληρώνει η εταιρεία για το ενοίκιο της πολυτελούς οικίας του, για το ακριβό αυτοκίνητο κλπ.

Θεωρείται πρότυπο “management” ο ως άνω κύριος να λαμβάνει “μισθό Ντράγκι” και την ίδια ώρα ο ΟΠΑΠ να απολύει εργαζόμενους και μάλιστα χαμηλόμισθους (350 άτομα μέχρι τώρα).

Ο κύριος διευθύνων και πρόεδρος “οχυρώθηκε” στον δημοσιογραφικό διάλογο, πίσω από την έγκριση των μετόχων της Emma Delta και του διοικητικού συμβουλίου.

Δεν μπήκε, όμως, στον κόπο όταν μιλούσε μιάμιση ώρα για τις μακρόπνοες δράσεις εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, που ετοιμάζει ο ΟΠΑΠ για να στηρίξει την χώρα, τον αθλητισμό και τη νέα γενιά της, να μας εξηγήσει αν υπάρχει πλουσιότερος από αυτόν μισθωτός στην χρεοκοπημένη Ελλάδα. Το ίδιο όμως ερώτημα οφείλει να απαντήσει ο Πρωθυπουργός που μας τον έφερε, εάν δηλαδή κατά την γνώμη του αποτελεί πρόκληση/σκάνδαλο ή όχι, ο επικεφαλής μιας εταιρείας ακόμα και ιδιωτικής να εισπράττει διπλάσιο μισθό από το άθροισμα των απολαβών του Πρόεδρου της Δημοκρατίας και του Πρωθυπουργού.

Επειδή κατά τα λοιπά, τα VLTs (τα περίφημα φρουτάκια) φαίνεται ότι δεν τα κέρδισε.

Επειδή οι 24 εταιρείες στοιχήματος και τυχερών παιχνιδιών συνεχίζουν να δραστηριοποιούνται στην online αγορά στοιχήματος.

Επειδή δεν αποκατέστησε τις σχέσεις συνεργασίας με το δίκτυο των πρακτόρων, το οποίο εξακολουθεί να βράζει κατά της διοικήσεως του Οργανισμού.

Ερωτάται ο κος Πρωθυπουργός:

  • Για ποιο λόγο μια κερδοφόρα εταιρεία, μια εταιρεία δηλαδή που δεν περιμένει να σωθεί από τον επικεφαλής της, μια εταιρεία μονοπώλιο στον κλάδο της που ελέγχει το 67% της αγοράς τυχερών παιχνιδιών, πρέπει να καταβάλλει κάθε μήνα “μισθό Ντράγκι” στον επικεφαλής της;
  • Είναι αλήθεια ότι ο κ. Ziegler, χωρίς τα bonus και χωρίς τις προαναφερθείσες παροχές, εισπράττει τον χρόνο 432 χιλιάδες ευρώ;
  • Είναι αλήθεια ότι ο ΟΠΑΠ, που έφτιαξε σε κάθε πόλη ένα στάδιο και σε κάθε χωριό ένα γυμναστήριο, όσο ήταν κρατικός, τώρα μέσα σε ένα εξάμηνο: απέλυσε 350 υπαλλήλους, μηδένισε στο τέταρτο τρίμηνο του 2013 όλες τις χορηγίες και τα διαφημιστικά κονδύλια, φουσκώνοντας εκ τούτου κατά 25 εκατ. ευρώ τα κέρδη της εταιρείας στο τελευταίο τρίμηνο του 2013 (προκειμένου να λάβει έτσι ο εν λόγω «manager» και τα σχετικά bonus);».

Ο ερωτών Βουλευτής

Νίκος Ι. Νικολόπουλος

Πρόεδρος Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ανατροπής

newsbomb.gr