Απίστευτες καταστάσεις με τους νέους Ελληνες ευρωβουλευτές: Διορίζουν συγγενείς τους, χορεύουν και …φλερτάρουν!

eurokoinovoulio-660x440Συγγενείς από… Στρασβούργο.

Είστε σίγουροι ότι ψηφίσατε (όσοι ψηφίσατε) στις ευρωεκλογές τους σωστούς υποψηφίους;

Γιατί μπορεί να ψηφίσατε αυτούς που ήταν στα ψηφοδέλτια των κομμάτων, αλλά άλλοι φαίνεται ότι κάνουν τη δουλειά (με το αζημίωτο φυσικά) στο Στρασβούργο και στις Βρυξέλλες, και ενίοτε στην Αθήνα. Ποιοι είναι αυτοί; Οι… συγγενείς εξ αίματος ή εξ αγχιστείας των ελλήνων ευρωβουλευτών.

Δεν πρόλαβαν ορισμένοι καλά-καλά να προσαρμοστούν στην Ευρωβουλή και άρχισαν τους διορισμούς: μια ευρωβουλευτής την αδελφή της στο γραφείο της στην Αθήνα, άλλος διόρισε ως συνεργάτη του τον… γιο του, άλλη έφερε μαζί της και τον άνδρα της, ένας άλλος διόρισε τη γυναίκα του και ένας τον… κουμπάρο του, και πάει λέγοντας. Απλώς να σημειώσω ότι τα χρήματα για τους συνεργάτες είναι πολλά και η θητεία τους είναι η ίδια με αυτή των ευρωβουλευτών. Πέντε ολόκληρα χρόνια.
***

Σας έχω σήμερα ένα ενδιαφέρον κουίζ που έχει άμεση σχέση με τα παραπάνω. Ποια είναι η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ η οποία περνά απαρατήρητη στις συνεδριάσεις των επιτροπών στις οποίες συμμετέχει και προτιμά να αφήνει την πρωτοβουλία των κινήσεων στον σύζυγό της; Δεν θα σας αποκαλύψω ακόμη το όνομά της, μπορώ όμως να σας πω ότι ο σύζυγος είναι η σκιά της: «τρέχει» το γραφείο της, κανονίζει τα ραντεβού της, ακόμη και παρεμβάσεις στις επιτροπές κάνει αντί γι’ αυτήν. Οπως μου λέει άνθρωπος που ξέρει, «κινείται σαν να είναι προπονητής της». Και ο νοών, νοείτω. Γι’ αυτό σας λέω, είστε σίγουροι ότι ψηφίσατε τα σωστά πρόσωπα; Γιατί, έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα στο Στρασβούργο, άλλους ψηφίσατε και άλλοι (συγγενείς) κάνουν τη δουλειά.
***
Οι δύο ευρωβουλευτές του Ποταμιού κ.κ. Γραμματικάκης και Κύρκος, που συνεργάζονται με τους ευρωσοσιαλιστές, αντί να διορίζουν συγγενείς τους, όπως έπραξαν κάποιοι άλλοι, κινήθηκαν διαφορετικά. Βρήκαν συνεργάτες από την πάλαι ποτέ ισχυρή ευρωομάδα του ΠαΣοΚ, ανθρώπους με πείρα, γνωριμίες και, κυρίως, γνώστες των μηχανισμών και έπιασαν αμέσως δουλειά. Με τους πρώην συνεργάτες των πασόκων, κάνουν τα πρώτα τους βήματα στο Ευρωκοινοβούλιο και καλούν μάλιστα σε δείπνα δημοσιογράφους για να τους εξηγήσουν τις θέσεις τους στο σικ εστιατόριο του Στρασβούργου «Αλαμπάρ».
***
Το Στρασβούργο είναι ως γνωστόν ρομαντική πόλη: ήρεμη, με ωραία πάρκα, το ποτάμι να τη διασχίζει και πολλές «κρυφές γωνιές» για όσους θέλουν να γλιτώσουν από τα αδηφάγα βλέμματα. Το μόνο κακό είναι ότι επειδή ως πόλη είναι και μικρή, οι… πράκτορες παραμονεύουν παντού. Ενας από τους πράκτορές μου λοιπόν μου είπε ότι ο Μανώλης Κεφαλογιάννης, επικεφαλής των ευρωβουλευτών της ΝΔ, δεν ήρθε τελικά στο δείπνο που είχε διοργανώσει η ευρωομάδα επί τη ευκαιρία της επίσκεψης δημοσιογράφων από την Αθήνα για να παρακολουθήσουν την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Τους έστησε λόγω… Εύας
Το τραπέζι, στο γνωστό εστιατόριο «Το Παλιό Τελωνείο», είχε μάλιστα κλειστεί στο όνομα του κρητικού πολιτικού. Αυτό ήταν και το παράδοξο. Εκλεισε τα τραπέζια και αυτός δεν εμφανίστηκε. Η δικαιολογία ήταν ότι ο κ. Κεφαλογιάννης θα καθυστερούσε λόγω συνέντευξης στο Creta TV για τα χημικά της Συρίας. Μαθαίνω όμως ότι ο λόγος που τελικά δεν εμφανίστηκε είναι πως συνάντησε την κυρία Εύα Καϊλή στον δρόμο και κάθησε μαζί της να τα πουν.
***
Υπήρξαν όμως και άλλα περιστατικά με την περίφημη ευρωομάδα της ΝΔ σε εκείνο το φοβερό δείπνο στο Στρασβούργο, τα οποία σας παραθέτω ευθύς αμέσως για να βγάλετε μόνοι σας τα συμπεράσματά σας.

Η κυρία Βόζεμπεργκφαινόταν εκνευρισμένη γιατί βρέθηκαν έλληνες ευρωβουλευτές (εννοούσε τους συριζαίους) που έκαναν κριτική στην ελληνική προεδρία παρουσία του Πρωθυπουργού. Εν συνεχεία όμως χαλάρωσε και το έριξε στο τραγούδι. Μαρία Σπυράκη. Συνεχώς με χαρτιά στα χέρια, διαβάζει σαν τα πρωτάκια στο δημοτικό ανελλιπώς τους φακέλους της για την Περιφερειακή Πολιτική και την Ενέργεια, τις δύο επιτροπές στις οποίες είναι μέλος. Από ό,τι μου είπαν μάλιστα, έκανε και ταχύρρυθμο φροντιστήριο εν μέσω θέρους ώστε να καλύψει τα όποια κενά της. Δεν απορώ λοιπόν που στην πτήση της επιστροφής από το Στρασβούργο στην Αθήνα αποφάσισε να κοιμηθεί – ούσα στην οικονομική θέση -, τη στιγμή που οι περισσότεροι εκ των συναδέλφων της (μετά των… συγγενών τους) χαριεντίζονταν στις θέσεις της business class…
Τραγούδησε θαυμάσια κάποια βαριά ζεϊμπέκικα, αφήνοντας τους συναδέλφους της έκπληκτους. Ενας άλλος «γαλάζιος» ευρωβουλευτής εξιστορούσε πώς τον έσωσε από τη… φυλακή η εκλογή του στην Ευρωβουλή, λόγω των χρεών που είχε.

press-gr.blogspot.gr