mousikes ths krhths

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γωνιών Μαλεβιζίου, με τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, οργανώνει στο Ηράκλειο, στις 7-8-9-10 Ιουλίου 2014, τετραήμερο εκδηλώσεων με τίτλο: «Οι Μουσικές της Κρήτης – 1η Παγκρήτια Συνάντηση».

Το τετραήμερο θα περιλαμβάνει στο πρώτο μέρος 32 ομιλίες από διακεκριμένους ερευνητές και στο δεύτερο μέρος συναυλίες από 21 συγκροτήματα, με 80 σημαντικούς καλλιτέχνες της Κρητικής μουσικής.

Ειδικότερα, έχουν προγραμματιστεί:

· Ομιλίες στην αίθουσα Ανδρόγεω, στις 7-8-9-10 Ιουλίου 2014, από 17:30 έως 20:00: Οι ομιλητές, καθηγητές Πανεπιστήμιων της Ελλάδας και του εξωτερικού, εθνομουσικολόγοι, μουσικολόγοι, γνωστοί μουσικοί, ερευνητές, συλλέκτες οπτικοακουστικού υλικού Κρητικής μουσικής κ.ά., θα φωτίσουν άγνωστες μουσικολογικές, ιστορικές, λαογραφικές, κοινωνιολογικές και ανθρωπολογικές όψεις της Κρητικής μουσικής.

· Συναυλίες στην Πύλη Βιτούρι, στις 7-8-9 Ιουλίου 2014, από 21:00 έως τα μεσάνυχτα: Στις συναυλίες, θα παρουσιαστούν από μεγάλο αριθμό καλλιτεχνών, απ΄ όλες τις περιοχές της Κρήτης, έργα που αποδίδουν τη μουσική φυσιογνωμία κάθε περιοχής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εγχείρημα τέτοιου είδους πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην ιστορία της Κρητικής μουσικής. Υπεύθυνος οργάνωσης είναι ο Κώστας Παντερής, καθηγητής Πληροφορικής.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για όλους.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ