«Όχι» λένε 65 στους 100 Γάλλους στην επιστροφή Σαρκοζί στην πολιτική

23FAF0C70606FDE65105108D54244716Οι Γάλλοι γυρίζουν την πλάτη στον Σαρκοζί

Η σύλληψή του τον… έκαψε!

Σχεδόν τα δύο τρίτα των Γάλλων που κλήθηκαν να απαντήσουν στο πλαίσιο δημοσκόπησης δήλωσαν αντίθετοι στην επιστροφή του πρώην προέδρου στην πολιτική.

Τι κι αν κλάφτηκε στους Γάλλους παριστάνοντας το θύμα των δικαστικών της πολιτικής; Τι κι αν δήλωσε επανειλημμένα ότι είναι αθώος επισημαίνοντας ότι υπήρξε πρόθεση των δικαστών για να τον εξευτελίσουν;  

Το γεγονός ότι ότι ο Νικολά Σαρκοζί τέθηκε υπό κράτηση επί 15 ώρες και κρίθηκε ύποπτος για άσκηση αθέμιτης επιρροής και δωροδοκία δικαστικού, ήταν αρκετό για να πείσει τους Γάλλους ότι είναι πλέον ακατάλληλος για να διεκδικήσει την προεδρία της Γαλλίας το 2017.

Σχεδόν τα δύο τρίτα των Γάλλων που κλήθηκαν να απαντήσουν στο πλαίσιο δημοσκόπησης δήλωσαν αντίθετοι στην επιστροφή του πρώην προέδρου στην πολιτική, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Οι απαντήσεις στην έρευνα της εταιρείας CSA, η οποία πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του τηλεοπτικού δικτύου BFMTV, έδειξαν ότι το 65% των Γάλλων αντιτίθενται στην επιστροφή του Σαρκοζί στην πολιτική. Το 33%, ωστόσο, δηλώνει πως θα τον υποστηρίξει.

Αντιθέτως, η πλειοψηφία των μελών του κόμματός του (72%) «Ένωση για ένα Λαϊκό Κίνημα» (UMP), επιθυμούν την επιστροφή του στην γαλλική προεδρία.
   
Η έρευνα έγινε σε δείγμα 1.012 ατόμων,ηλικίας 18 ετών και άνω, την 1η έως και τη 2η Ιουλίου, γεγονός που σημαίνει ότι οι οι Γάλλοι κλήθηκαν να απαντήσουν στις ερωτήσεις αφού ο Σαρκοζί τέθηκε υπό κράτηση για να ανακριθεί.

protothema.gr