“Μιχάλης Γρηγοράκης: Ενας απών… παρών”

046Μετά τη μεγάλη επιτυχία της θεατρικής παράστασης “Μιχάλης Γρηγοράκης: Ενας απών… παρών”, από την Ερασιτεχνική – Πειραματική Σκηνή του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Κρήτης, το έργο θα παρουσιαστεί ξανά την ερχόμενη Δευτέρα 30 Ιουνίου στις 9 το βράδυ στο Μουσείο Τυπογραφίας της εφημερίδας “Χανιώτικα νέα”με ελεύθερη είσοδο.


H παράσταση είναι εμπνευσμένη από τη ζωή και το έργο του Μιχάλη Γρηγοράκη και διαμορφώθηκε ειδικά για τον χώρο του Μουσείου Τυπογραφίας.
Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κ., «οι μαθητές της Ερασιτεχνικής Πειραματικής Σκηνής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κ., ύστερα από παρότρυνση του κ. Αεράκη, συναντήθηκαν με τη δουλειά και το πνεύμα του Μιχάλη Γρηγοράκη. Ξεκίνησαν να μελετούν τη δουλειά του και γνώρισαν έναν ολόκληρο κόσμο… τον δικό του κόσμο… που βασιλεύει η δημοκρατία και το αίσθημα της δικαιοσύνης, που αγαπημένοι του φίλοι και συνάδελφοι γράφουν με τόση συγκίνηση για εκείνον, που η ματιά του στη ζωή σε κάνει να θες να ρουφήξεις κάθε λεπτό της. Αυτό ήταν… οι πρόβες ξεκίνησαν. Η παράσταση με τίτλο “Μιχάλης Γρηγοράκης: Ενας απών.. παρών” δημιουργήθηκε και θα παρουσιαστεί στο Μουσείο Τυπογραφίας».
Σενάριο – σκηνοθεσία: Σκορδαρά Στέλλα Τεχνική υποστήριξη: Καμπουράκης Μανώλης. Επιμέλεια κειμένου: Δημητριάδη Γωγώ Παίζουν με αλφαβητική σειρά: Βασιλειάδη Ανδριάννα, Γιαννακού Φίλια, Γιανναράκης Μάρκος, Καϊντιρμόγλου Αγγελική, Λακιωτάκη Πολύμνια, Λινιουδάκη Μυρσίνη, Λυκογιάννης Δημήτρης, Οικονομάκη Γρηγορία, Παγιαλάκης Στέλιος, Παπαραφτάκη Ελένη, Πρωτοπαπαδάκη Ελένη, Τσιχλάκης Νίκος, Χαριτάκης Κίμων.

 

haniotika-nea.gr