Θέατρο Σκιών, παράσταση “Ο Κωνσταντής και η Λιογέννητη” – 27/6

mplazakisΣτο πλαίσιο των εκδηλώσεων “Εβδομάδα Αφιερωμένη στο Παιδί” που διοργανώνει η ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ, την Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014, στον Δημοτικό Κινηματογράφο ΚΗΠΟΣ, ώρα 21.00, θα δοθεί παράσταση θεάτρου σκιών με τον Νίκο Μπλαζάκη.

Είσοδος ΕΛΕΥΘΕΡΗ

«Ο Κωνσταντής και η Λιογέννητη»
Παράσταση θεάτρου σκιών με το Νίκο Μπλαζάκη
Ο Καραγκιόζης με την παρέα του-αυτό το πολύτιμο στοιχείο του πολιτισμού μας- μέσα στη λαϊκή παράδοση στο χώρο του παραμυθιού.
Εμπνευσμένο από το ακριτικό τραγούδι. Η υπόθεση της ιστορίας μας αφορά μια δοκιμασία αγάπης από κάποια όμορφη κόρη. Την ιστορία αυτή την συναντήσαμε στην αρχαιότητα και έχει μεταφερθεί σε νεότερα τραγούδια και παραμύθια.
Το όνομα Λιογέννητη, το συναντάμε σε πολλές παραλλαγές στα δημοτικά τραγούδια, ποιήματα και παραμύθια, ως περιγραφή όμορφης κόρης Ηλιογεννημένης ή στα κρητικά κάλαντα ως Φεγγαρομαγούλα. Το όνομα Κωνσταντής το συναντάμε στα ακριτικά τραγούδια, στα αναστενάρια(ο Κωνσταντίνος ο μικρός ο μικροπαντρεμένος κλπ), στο τραγούδι του νεκρού αδερφού και στο παραμύθι “Η Πούλια και ο Αυγερινός”. Τα στοιχεία του τραγουδιού αυτού εμπλέκονται στην παράσταση θεάτρου σκιών του Νίκου Μπλαζάκη και θα διασκεδάσουν μικρούς και μεγάλους. Και έζησαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα!!!