apodrasiAπόδραση μετά μουσικής επιχειρεί η μουσικοθεατρική ομάδα «passe-partout», που οργανώνει για τις 23, 24 και 25 Ιουνίου μια ξεχωριστή μουσική παράσταση μέσα στις παλιές φυλακές των Χανίων, στην περιοχή «Δικαστήρια».

Οι φυλακές έχουν κλείσει εδώ και 2 χρόνια, καθώς μεταφέρθηκαν στην περιοχή της Αγιάς και ξανανοίγουν για όλους όσοι επιθυμούν να «αποδράσουν» από την καθημερινότητα μέσα από την Τέχνη.

Οι φυλακές μετατρέπονται για τρεις ημέρες σε χώρο Πολιτισμού. Φιλοξενούν μουσική, τραγούδια, εικόνες. Και τις τρεις ημέρες οι πόρτες των εγκαταστάσεων θα ανοίγουν στις 20:30 και η μουσική εκδήλωση θα αρχίζει στις 21:30 με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Στον ίδιο χώρο θα εκτίθενται φωτογραφίες της Μάγδας Βογιατζή και γλυπτά του Αντώνη Φραντζεσκάκη. Η μουσικοθεατρική ομάδα «passe-partout, δράσεις μετά μουσικής» ιδρύθηκε το φθινόπωρο του 2012 και πρωτοεμφανίστηκε, μέσω του flash mob, που διοργάνωσε τον Δεκέμβριο του 2012 στη Δημοτική Αγορά Χανίων.

Συμμετείχε ενεργά στο «φεγγάρι στη ρόδα» το 2013 και 2014, καθώς και στα εγκαίνια του media lab της Δημοτικής Βιβλιοθήκης. Αυτή είναι η δεύτερη μεγάλης διάρκειας παράσταση της ομάδας. Η πρώτη πραγματοποιήθηκε την Άνοιξη του 2013 στον προαύλιο χώρο του νεοκλασικού «Τριανόν».

Η ομάδα αποτελείται από νέους, μαθητές και φοιτητές, που επικοινωνούν και εκφράζονται μέσω της μουσικής.

Στόχος της είναι να αποτελέσει μια νεανική, δημιουργική καλλιτεχνική παρέα και να εντάξει δυναμικά την τέχνη στο κέντρο της καθημερινής ζωής, σε χώρους οικείους, αλλά και ασυνήθιστους.

ΑΠΕ-ΜΠΕ