Άνετα η Βραζιλία, πρόκριση και για το Μεξικό

brazilΗ Βραζιλία παρότι αγχωμένη στο ξεκίνημα νίκησε εύκολα το Καμερούν με 4-1 και πήρε την πρώτη θέση στον όμιλο ενώ την ακολούθησε το Μεξικό που επικράτησε της Κροατίας με 3-1.

ΒΡΑΖΙΛΙΑ – ΚΑΜΕΡΟΥΝ 4-1

Οι Βραζιλιάνοι είναι καλύτερη ομάδα από το Καμερούν. Αυτό είναι κάτι αδιαμφισβήτητο όμως από την μία το άγχος που είχαν οι διοργανωτές και από την άλλη το ελεύθερο παιχνίδι των Αφρικανών έκαναν το ματς ντέρμπι στο ξεκίνημα. Αν και η Βραζιλία ήταν αυτή που άνοιξε το σκορ με τον Νεϊμάρ στο 17′, το Καμερούν ισοφάρισε στο 26′ με τον Ζοέλ Ματίπ ενώ είχε και κάποιες ευκαιρίες να βάλει και δεύτερο γκολ.

Τελικά την λύση έδωσε ο άσος της Μπαρτσελόνα που στο 35′ με το δεύτερο γκολ του στον αγώνα και το τέταρτο στο Μουντιάλ έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στην Βραζιλία. Στο δεύτερο ημίχρονο το άγχος πια είχε φύγει και η «Σελεσάο» πέτυχε άλλα δύο γκολ με τον Φρεντ στο 49′ και με τον Φερναντίνιο στο 84′. Με το γκολ αυτό μάλιστα σφραγίστηκε η πρώτη θέση για την ομάδα του Σκολάρι αφού έφτασε την συνολική διαφορά τερμάτων της Βραζιλία στο 7-2 νούμερα που δεν μπορούσε να φτάσει το Μεξικό που ήταν στο 4-1. Έτσι η παρέα του Νεϊμάρ θα αντιμετωπίσει στην φάση των «16» την Χιλή.

Βραζιλία: Σέζαρ, Σίλβα, Λούιζ, Άλβες, Μαρτσέλο, Γκουστάβο, Παουλίνιο (46′ Φερναντίνιο), Όσκαρ, Χουλκ (63′ Ραμίρες), Νεϊμάρ (71′ Γουίλιαν), Φρεντ

Καμερούν: Ιτάνζ, Ν’Κουλού, Μάτιπ, Νιομ, Μπεντιμό, Ν’Γκουέμο, Μπία, Ενόχ, Τσούπο-Μότινγκ (81′ Μακούν), Μουκαντζό (58′ Σαλί), Αμπουμπακάρ (72′ Γουέμπο)

KΡΟΑΤΙΑ – ΜΕΞΙΚΟ 1-3

Το Μεξικό πήρε μια άνετη νίκη κόντρα στην Κροατία με 3-1 και πήρε την πρόκριση σε φάση νοκ άουτ ενός Μουντιάλ για έκτο σερί Μουντιάλ. Για να σπάσει την παράδοση όμως που το θέλει να αποκλείεται στην φάση των «16» θα πρέπει να νικήσει την Ολλανδία.

Στον αγώνα με την Κροατία τώρα οι Μεξικανοί είχαν τον έλεγχο του αγώνα καθώς ήταν εκείνοι που είχαν τις πιο κλασσικές ευκαιρίες. Όσο όμως το σκορ δεν άνοιξε τα πάντα ήταν ρευστά αφού με νίκη οι Κροάτες έπαιρναν την πρόκριση. Τα πράγματα στην θέση τους έβαλε ο αρχηγός του Μεξικού Ραφαέλ Μάρκες που στο 72′ έκανε το 1-0.

Στη συνέχεια οι Μεξικανοί ξέσπασαν και σκόραραν άλλες δύο φορές με τον Άντρες Γκουαρδάδο στο 75′ και τον Χαβιέ Ερνάντες στο 82′. Οι Κροάτες το μόνο που κατάφεραν ήταν να βάλουν το γκολ της τιμής με τον Ιβάν Πέρισιτς στο 87′ και να πληγώσουν για πρώτη φορά την άμυνα του Μεξικού πριν επιβιβαστούν στο αεροπλάνο της επιστροφής.

Μεξικό: Οτσόα, Ροντρίγκεζ, Μάρκες, Μορένο, Αγκιλάρ, Λαγιούν, Βάσκεζ, Ερέρα, Γκουαρδάδο (84′ Φαμπιάν), Ντος Σάντος (62′ Ερνάντες), Περάλτα (79′ Πένια)

Κροατία: Πλετίκοσα, Τσόρλουκα, Λόβρεν, Σρνα, Βρσάλικο (58′ Κόβασιτς), Ράκιτιτς, Πράνιτς (74′ Γέλαβιτς), Μόντριτς, Πέρισιτς, Όλιτς (69′ Ρέμπιτς), Μάντζουκιτς