Στα μέσα του καλοκαιριού η ολοκλήρωση της Πύλης Σαμπιονάρα, στο Ηράκλειο

sampionaraΜε γοργούς ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες αποκατάστασης και ανάδειξης της Πύλης Σαμπιονάρα (Πύλη της Άμμου) οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν μέσα στο καλοκαίρι σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε την Πέμπτη ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης από τον ανάδοχο του έργου και τον επιβλέποντα μηχανικό στο εργοτάξιο.


Ήδη έχουν τοποθετηθεί η μεταλλικές πεζογέφυρες οι οποίες θα ενώνουν το ευθύγραμμο τμήμα του Προμαχώνα με την Λεωφόρο Δουκός Μποφώρ και ξεκινά η επένδυσή τους με ξύλο θαλάσσης. Επίσης ξεκίνησε η σκυροδέτηση του περιβάλλοντα χώρου και της ραμπόσκαλας από την πλευρά της Δουκός Μποφώρ και θα ακολουθήσει επίστρωση με πλάκες πορόλιθου.
Στη συνέχεια ο χώρος θα φυτευτεί θα ηλεκτροφωτιστεί και θα τοποθετηθεί αστικός εξοπλισμός έτσι ώστε να παραδοθεί για χρήση.

Γ.ΚΟΥΡΑΚΗΣ

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ Η ΠΥΛΗ ΣΑΜΠΙΟΝΑΡΑ

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Κουράκης τόνισε ότι πρόκειται για μια πολύ σημαντική παρέμβαση για το Ηράκλειο η αξιοποίηση και την ανάδειξη μιας ακόμη εντυπωσιακής Ενετικής πύλης, της πύλης Σαμπιονάρα ή αλλιώς Πύλης της Άμμου.

sampionara2

Η πύλη αυτή κάποτε συνέδεε την Κάντια (ονομασία του Ηρακλείου κατά την ενετική περίοδο) με την αμμουδερή παραλία και το λιμάνι και σήμερα θα ενώνει τον ευρύτερο χώρο του λιμανιού με το κέντρο της πόλης, την πλατεία Ελευθερίας και το αρχαιολογικό Μουσείο.

Με το έργο αυτό συνέχισε ο κ. Κουράκης δημιουργείται παράλληλα και ένας νέος ανοιχτός δημόσιος χώρος , για τον πολίτη και επισκέπτη της πόλης μας, που θα προσφέρει ελεύθερη θέαση (μπαλκόνι) προς το ενετικό λιμάνι και το ανατολικό νεώριο.

 

ekriti.gr