hrakleioΕπενδυτές από την Τουρκία δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον για ελληνικά ακίνητα. Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στην Κωνσταντινούπολη και παρουσιάστηκαν 24 ελληνικά ιδιωτικά τουριστικά ακίνητα, εκ των οποίων ένα είναι και το ιστορικό κτίριο «Καραβάν Σαράι» που βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη.

Οι τιμές των κτιρίων κυμαίνονταν από 5 εκατομμύρια ευρώ και έφθαναν μεχρι και το μισό δισεκατομμύριο.

«Ξεκινήσαμε αρχικά με δέκα ακίνητα, αλλά προστέθηκαν στον κατάλογο άλλα 14 ακίνητα από διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Σε αυτά συμπεριλαμβάνονται κάποια από Κω, Πάτμο, Κρήτη και Σαντορίνη» δήλωσε στο ΑΠΕ, ο Νίκος Σαπουντζής, εκπρόσωπος της TourismPlus που είναι μια από τις δυο διοργανώτριες εταιρίες της εν λόγω εκδήλωσης.

Μάλιστα το ενδιαφέρον των Τούρκων επενδυτών ήταν τόσο εντυπωσιακό που τις επόμενες ημέρες αναμένεται επίσκεψη Τούρκου εκπροσώπου μεγάλου κατασκευαστικού ομίλου στην Θεσσαλονίκη.Ο εκπρόσωπος θέλησε να επισκεφτεί από κοντά τα ακίνητα.Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ ο όμιλος θέλει να κατασκευάσει υπερπολυτελή ξενοδοχειακή μονάδα 5 αστέρων.

Μέσα στον Ιούνιο ή στις αρχές Ιουλίου, προγραμματίζεται και επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη της αντιπροσωπείας της Ένωσης Τούρκων Επενδυτών Τουρισμού (TYD), με σκοπό να δουν από κοντά τα διαθέσιμα ακίνητα.

Οι παρευρισκόμενοι μεταξύ άλλων ενημερώθηκαν και για το φορολογικό, νομικό και οικονομικό περιβάλλον της Ελλάδας, ενώ υπέγραψαν σύμφωνο εμπιστευτικότητας, ώστε να τηρηθεί η ανωνυμία των πελατών που εκπροσωπούσαν οι δύο ελληνικές εταιρείες.

Στόχος των διοργανωτών είναι να πραγματοποιηθούν αντίστοιχες εκδηλώσεις στο Αζερμπαϊτζάν, στην Κίνα, στα Αραβικά Εμιράτα αλλά και στις σκανδιναβικές χώρες .

Συνεργασία Τουρκίας-Ελλάδας στον τουρισμό

Την ανάγκη συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας στον τομέα του Τουρισμού επεσήμανε ο Μπασαράν Ουλουσόι, πρόεδρος της Τουρκική Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων λέγοντας ότι τώρα είναι η «κατάλληλη ώρα για να επενδύσουν οι Τούρκοι στον τουριστικό τομέα της Ελλάδας».

Ο Μπασαράν Ουλουσόι έκανε λόγο για ένα Αιγαίο που δεν μας χωρίζει αλλά μας ενώνει «Το Αιγαίο δεν είναι η θάλασσα που μας χωρίζει, αλλά η θάλασσα που μας ενώνει» είπε χαρακτηριστικά.

Την εκδήλωση χαιρέτισε, με μαγνητοσκοπημένο μήνυμα του, και ο απερχόμενος δήμαρχος Θεσσαλονίκης και εκ νέου υποψήφιος, Γιάννης Μπουτάρης.