«Έχουμε failure story και όχι success story», είπε από τη Βουλή ο Π. Καμμένος

YToyOntzOjM6InNyYyI7czo1MToidXBsb2Fkcy9maWxlcy0yL0FuZWtzYXJ0aXRvaV9FbGxpbmVzL0thbW1lbm9zNi5qcGVnIjtzOjE6InciO2k6NDAwO30Ιδιαίτερα καυστικός κατά της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού, Αντ. Σαμαρά, ήταν ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, κατά την ομιλία του στη Βουλή στο πλαίσιο της συζήτησης για το Μεσοπρόθεσμο.

Ο κ. Καμμένος είπε ότι «έχουμε failure story και όχι success story» και τόνισε ότι «ο Α. Σαμαράς εξαγγέλλει κάθε χρόνο μία Ελλάδα που δεν υπάρχει. Ακούσαμε ότι απογειώνεται.Η πτήση δεν έγινε ποτέ. Ότι βλέπουμε φως στο βάθος του τούνελ. Σκοτάδι απόλυτο».

Παράλληλα, επισήμανε ότι η ΝΔ «έφτασε στο σημείο να κάνει μονταζιέρα και στον πρόεδρο Ομπάμα» για το προεκλογικό της σποτ. «Λίγες ημέρες πριν από τις ευρωεκλογές βλέπουμε τον πρωθυπουργό σε ένα τηλεοπτικό σποτ να παρουσιάζει στον ελληνικό λαό την Ελλάδα που εκείνος φαντάζεται. Μιλά για ανάπτυξη και απασχόληση, αλλά η αλήθεια είναι εντελώς διαφορετική και δεν την λέμε μόνο εμείς, την ζουν οι Ελληνίδες και οι Έλληνες. Έξι χιλιάδες αυτοκτονίες, δύο εκατομμύρια άνεργοι, τρία εκατομμύρια Ελληνίδες και Έλληνες ανασφάλιστοι», είπε. Επίσης, κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση ότι απαξιώνει τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες αναφέροντας πως η χώρα κυβερνάται με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου. «Δημοκρατία σε μια χώρα που άλλα ισχύουν για τους ισχυρούς και άλλα ισχύουν για τους πολίτες. Δημοκρατία σε μια χώρα που αυτό που νομοθετεί η Βουλή είναι συνεχείς ασυλίες σε εκείνους που επιτελούν το έργο της υποταγής της χώρας στους διεθνείς δανειστές», υπογράμμισε.

Ο κ. Καμμένος, τόνισε ακόμη ότι «την ίδια στιγμή που έρχονται σκληρά δημοσιονομικά μέτρα, η κυβέρνηση δίνει αμνηστία σε οποιονδήποτε μπορεί να ελεγχθεί σε σκάνδαλα που διαπράττονται. Αμνηστεύσατε δημάρχους, τα σκάνδαλα του 2004, τα εξοπλιστικά, τα ναυπηγεία, για να μην έχει εμπλοκή ο Ευ. Βενιζέλος, την SIEMENS, την διοίκηση του ΟΑΕΕ, αυτούς που έδωσαν τα δάνεια στα κόμματα». Επίσης, υποστήριξε ότι «το μεγάλο παιχνίδι γίνεται με τις τράπεζες», καθώς «για τον άνεργο που βρέθηκε χωρίς κεραμίδι το κράτος είναι σκληρό για τις οφειλές του, αλλά στους τραπεζίτες χαρίζει φόρους» και ότι «οι μικροομολογιούχοι καταστράφηκαν, την ίδια στιγμή που κερδίζουν όλοι οι μεγάλοι κερδοσκόποι». «Η Εθνική Τράπεζα παραδίδεται στον Τζορτζ Σόρος», είπε ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. και υποστήριξε ότι στον Τζον Πόλσον επιδιώκεται να περάσει το 10% της ΕΥΔΑΠ ώστε να ελέγχει το νερό στην Ελλάδα, καθώς και τα κατασχεμένα από τις τράπεζες σπίτια των Ελλήνων.  «Αυτό το σχέδιο ξεκίνησε ο Γιώργος Παπανδρέου, το συνέχισε η κυβέρνηση Παπαδήμου και το ολοκληρώνει η κυβέρνηση Σαμαρά» ανέφερε και πρόσθεσε πως όταν εκείνος μιλούσε για παιχνίδια με CDS και τις συναντήσεις του Σόρος με τον Παπανδρέου, «μας κατηγορούσαν για σενάρια επιστημονικής φαντασίας».

Απευθυνόμενος στους βουλευτές της ΝΔ, είπε: «Σταματήστε την κατρακύλα. Σταματήστε να νομοθετείτε εις βάρος της χώρας και ελάτε όλοι μαζί να κάνουμε στάση πληρωμών των τοκοχρεολυσίων απέναντι στο δάνειο που ποτέ δεν πήραμε».

O πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων ζήτησε την αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου της χώρας, αναφέροντας ενδεικτικά το δημοσίευμα της «Ναυτεμπορικής» που αναφέρει ότι τα έσοδα από την αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου που βρίσκεται μόνο στην υφαλοκρηπίδα φτάνουν τα 18 δισ.. Έτσι πρότεινε να ανακηρυχθεί η ΑΟΖ.

Ακόμη πρότεινε μηδενικό ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης, αφορολόγητο πετρέλαιο για 2 χρόνια στους αγρότες, άνοιγμα των αγορών, καθώς και μείωση φορολογίας σε επιχειρήσεις και μισθωτούς. Καταλήγοντας τόνισε πως «οι εκλογές της 25ης Μαΐου θα δείξουν ότι υπάρχει νέα μέρα που θα χαράξει για την πατρίδα μας».

eklogika.gr