Την Τετάρτη «πέφτουν» οι υπογραφές για γεωτρήσεις σε Πατραϊκό, Κατάκολο και Ιωάννινα

gewtrhseisΤην ερχόμενη Τετάρτη 14 Μαΐου, στις 12:00’ στο ΥΠΕΚΑ, παρουσία του Πρωθυπουργού, κ. Αντώνη Σαμαρά και του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και Υπουργού Εξωτερικών, κ. Ευάγγελου Βενιζέλου, θα πραγματοποιηθεί η υπογραφή των συμβάσεων μίσθωσης μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και των ανάδοχων σχημάτων, για την πραγματοποίηση ερευνών και την εκμετάλλευση Υδρογονανθράκων σε Κατάκολο, Πατραϊκό και Ιωάννινα.

Για την εν λόγω εξέλιξη, όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του ΥΠΕΚΑ, έχουν ήδη ενημερωθεί ο Α.Σαμαράς και ο Ε.Βενιζέλος από τον υπουργό, Γιάννη Μανιάτη.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με την ομόφωνη πρόταση της Επιτροπής Αξιολόγησης των προσφορών προς τον Υπουργό ΠΕΚΑ, είχαν προταθεί ως ανάδοχοι:

-Για την χερσαία περιοχή των Ιωαννίνων, το σχήμα ENERGEAN OIL AND GAS / PETRA PETROLEUM,
-Για τη θαλάσσια περιοχή του Πατραϊκού, το σχήμα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ / EDISON / PETROCELTIC,
-Για το Κατάκολο, το σχήμα ENERGEAN OIL AND GAS / TRAJAN OIL amp; GAS Ltd.

Υπενθυμίζεται πως για ανακτήσιμα αποθέματα 100 εκατ. βαρελιών από ένα κοίτασμα, με μέσητιμή 90 δολάρια/βαρέλι, τα έσοδα για το Δημόσιο υπολογίζονται σε περίπου6 δις.

www.newmoney.gr

 

ΣΧΟΛΙΟ ΧΝ+Μ

Βέβαια να συμπληρώσουμε ότι το επιθυμητό, δηλαδή οι έρευνες και οι γεωτρήσεις γιά πετρέλαιο και υδρογονάνθρακες, δεν είναι αποτέλεσμα των ενεργειών των δύο πρόσφατωνκυβερνήσεων όσο της πρωτοβουλίας των καθηγητών μας, των δημοσιογράφων και της πίεσης του ελληνικού λαού!!!

Πρώτα από όλους λοιπόν τα μπράβο στους καθηγητές Φώσκολο και Ζελιλίδη και το δημοσιογράφο Κώστα Χαρδαβέλλα!!! Από κει και πέρα, συνεχίζουμε τον αγώνα γιά την περαιτέρω συνέχεια και καλή πορεία των έργων, που ίσως οδηγήσουν τη χώρα σε λύση του οικονομικού της προβλήματος σε χρόνο dt… !!! Φτάνει να μη γίνουμε Νιγηρία, όπου υπάρχει πετρέλαιο αλλά το καρπώνοντα ι2-3 και ο λαός πεινάει..