Έρχεται η Κρητική θεραπευτική κάψουλα

kritiki_aspiriniΣε μορφή κάψουλας έρχεται το πρώτο κρητικό θεραπευτικό σκεύασμα για την καταπολέμηση της γρίπης και των λοιμώξεων του ανώτερου αναπνευστικού.

Το προϊόν που αναμένεται να κυκλοφορήσει τον επόμενο χειμώνα και πολύ σύντομα θα παρουσιαστεί επίσημα στο Ρέθυμνο, αποτελείται κυρίως από εκχυλίσματα βοτάνων, όπως φασκόμηλο, θυμάρι και δίκταμο συνδυασμένα με ελαιόλαδο.

Λίγο πριν την επίσημη παρουσίασή του βρίσκεται το κρητικό αντιικό που αναμένεται να κυκλοφορήσει με το νέο έτος. Το σκεύασμα αυτό έχει χαρακτηριστεί λαθεμένα ως η «κρητική ασπιρίνη», κάτι όμως που σύμφωνα με τον Καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης Χρήστο Λιονή δεν ισχύει, καθώς το (ανώνυμο ακόμα) κρητικό σκεύασμα δεν έχει καμία σχέση με παυσίπονο.
«Θαυματουργά» όπως αποδείχτηκε για τον ανθρώπινο οργανισμό βότανα εμπεριέχονται στη νέα κάψουλα, της οποίας οι δοσολογίες κρατούνται μυστικές από την επιστημονική ομάδα. Εμπνευστές του σκευάσματος είναι οι καθηγητές Ιατρικής Χρήστος Λιονής και Ηλίας Καστανάς και ο καθηγητής ΒιολογίαςΣτέργιος Πυρίντσος. Στο πλευρό των εμπνευστών, για την παρασκευή της κάψουλας, βρέθηκε ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ρεθύμνου και η γνωστή ελληνική φαρμακοβιομηχανία Galenica.

neoiorizontes-press.blogspot.gr