Σόου υπερπολυτελών σκαφών στο λιμάνι του Ναυπλίου

18248727_13948465.limghandlerΓια πρώτη φορά το Ναύπλιο φιλοξενεί εφέτος το Mediterranean Yacht Show, που τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Ναυτιλίας και ήδη περισσότερες από 60 θαλαμηγοί έχουν δέσει στο λιμάνι από την Πρωτομαγιά και αποτελούν αντικείμενο θαυμασμού, από τους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης.

Πρόκειται για μια έκθεση που δυναμικό παρών δίνουν οι μεγαλύτερες εταιρείες του κόσμου που ασχολούνται με την ενοικίαση θαλαμηγών.

Οπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ η έκθεση απευθύνεται σε πράκτορες του εξωτερικού οι οποίοι σκοπό έχουν να γνωρίσουν τα πληρώματα από κοντά και να κλείσουν συμφωνίες, ώστε τα σκάφη να ναυλωθούν από διάσημους επισκέπτες και ανθρώπους με μεγάλη οικονομική επιφάνεια, για να κάνουν τις διακοπές τους, αφού η ναύλωση τέτοιων σκαφών για μια εβδομάδα φτάνει να κοστίζει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

Ο δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος χαρακτήρισε με δηλώσεις του πολύ σημαντική την έκθεση για την πόλη του Ναυπλίου και όλη την Πελοπόννησο, αφού ανοίγει δρόμους για ποιοτικό θαλάσσιο τουρισμό.

Ο Δημ. Κωστούρος, τόνισε ότι το λιμάνι του Ναυπλίου εκσυγχρονίζεται με την υλοποίηση συγκεκριμένων έργων υποδομής που έχουν δρομολογηθεί και στοχεύουν στην ενίσχυση του θαλάσσιου τουρισμού, τόσο με την προσέγγιση μεγάλων κρουαζιερόπλοιων, όσο και με την κατασκευή μαρίνας μέσω ΣΔΙΤ, όπου θα έχει δυνατότητα ελλιμενισμού 270 σκαφών.

Η έκθεση αυτή, που οργανώνεται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, τον Δήμο Ναυπλίου, σε συνεργασία με τον Ελληνικό Σύνδεσμο Θαλάσσιου Τουρισμού, εγκαινιάζεται το Σάββατο 3 Μαΐου και διαρκεί έως τις 7 Μαΐου.

tanea.gr