4ος διεθνής ποδηλατικός γύρος Κρήτης

podilasia 2014

Με την διοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης, τη συνεργασία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, τη Τοπική Επιτροπή Ποδηλασίας Κρήτης, και τη συνδιοργάνωση των δήμων Σητείας, Αγίου Νικολάου, Ηρακλείου, Ρεθύμνου και Χανίων, θα πραγματοποιηθεί ο 4ος Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Κρήτης από τις 3 έως τις 6 Απριλίου 2014. Πρόκειται για ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός που συμβάλλει στην προβολή της Κρήτης και της χώρας ευρύτερα, με διεθνείς και Ελληνικές συμμετοχές αναδεικνύοντας τον αθλητικό, φυσιολατρικό, και περιηγητικό τουρισμό,
Σήμερα στην Περιφέρεια Κρήτης στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου οι διοργανωτές και συνδιοργανωτές αναφέρθηκαν στην σημαντικότητα του αγώνα που πραγματοποιείται και πάλι μετά από 21 χρόνια.
Ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης Γιώργος Πιτσούλης αναφερόμενος στο σημαντικό αυτό αθλητικό γεγονός ανέφερε ότι, «ο διεθνής ποδηλατικός γύρος ξεπερνά τα σύνορα της Κρήτης, της Ελλάδας, προβάλλει σε μεγάλο βαθμό την νησί μας ως πολυσχιδή προορισμό συμβάλλοντας ταυτόχρονα στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου. Παράλληλα ο αγώνας αναδεικνύει τις πολιτιστικές διαδρομές, τον οικολογικό και αθλητικό τουρισμό, ενώ δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι πραγματοποιείται στην αρχή της νέας τουριστικής περιόδου. Στόχος είναι οι αγώνες αυτοί να αποκτήσουν διαχρονικά χαρακτηριστικά».