Απάτη κατά του δημοσίου, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, εκβιασμούς, τοκογλυφία έκανε συμμορία Κρητικών

207292Απάτη κατά του δημοσίου, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, εκβιασμούς και τοκογλυφία φαίνεται να συμπεριλαμβάνει η υπόθεση που τις τελευταίας ώρες φέρνει στο φως η Ομάδα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης.

Η Ομάδα που έχει συσταθεί τους τελευταίους μήνες και αμέσως έπιασε δουλειά, επί 8 περίπου μήνες, είχε βάλει στο μικροσκόπιο της μία παρέα Κρητικών που είχε βρει τον τρόπο να πλουτίζει όχι μόνο σε βάρος πολιτών αλλά και σε βάρος του κράτους.

Με συστηματικό τρόπο κατάφερε να ακούσει και να καταγράψει όλα εκείνα τα στοιχεία που αναδείκνυαν την παράνομη δράση της ενώ τις τελευταίες ώρες έχει στήσει και μία επιχείρηση για τη σύλληψη των εμπλεκόμενων στο κύκλωμα. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες οι έρευνες και η συντονισμένη επιχείρηση παρουσία εισαγγελέα έγινε σε τρεις περιοχές της Ανατολικής Κρήτης, σε Ηράκλειο, Μεσαρά και Άγιο Νικόλαο ενώ μέχρι τώρα έχουν συλληφθεί 7 άτομα. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές δεν αποκλείεται μέχρι αργά το βράδυ οι συλλήψεις να αυξηθούν κατά πολύ.

Πρόκειται στην πλειοψηφία τους για άτομα υπεράνω υποψίας ενώ σε κάποιες περιπτώσεις είναι ακόμα και άτομα των οποίων τα ονόματα θα σκάσουν ως κεραυνός εν αιθρία στις τοπικές κοινωνίες αλλά και στους επαγγελματικούς τους κύκλους, αναφέρουν οι ίδιες πηγές. Η έντονη δραστηριότητα τους ήταν εκείνη που επί της ουσίας τους πρόδωσε, λένε τώρα κύκλοι της ΕΛΑΣ που συνεχίζουν τις έρευνες ενώ όλο αυτό φαίνεται να είναι μία πρωτόγνωρη ενασχόληση για την Ελληνική Αστυνομία.

irakliolive.gr