Εγκαίνια του φράγματος Βαλσαμιώτη, παρουσία Τσαυτάρη και Κωσ.Μητσοτάκη

valsamiwtisΕγκαινιάζεται σήμερα Σάββατο 22/3, το πολύπαθο έργο του φράγματος Βαλσαμιώτη.

Στα Χανιά αναμένεται να βρεθεί ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιος Τσαυτάρης, ενώ στην τελετή των εγκαινίων αναμένεται να δώσει το παρόν και ο πρώην πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, καθώς και ο γενικός γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης Γιώργος Δεικτάκης.

Να σημειωθεί πως τα εγκαίνια εντάσσονται στο πλαίσιο των διήμερων εκδηλώσεων που διοργανώνει ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης για την Παγκόσμια Ημέρα Νερού.

Σήμερα  πραγματοποιήθηκε μια ενδιαφέρουσα ημερίδα  στις εγκαταστάσεις του ΙΤΕ στο Ηράκλειο που είχε θέμα τα φράγματα και τους ταμιευτήρες στην Κρήτη καθώς γιορτάζει ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης, την παγκόσμια ημέρα νερού.

Χρειάστηκαν να περάσουν οκτώ χρόνια για να ολοκληρωθεί η κατασκευή του Φράγματος Βαλσαμιώτη, με το κόστος του έργου να αγγίζει τα 40 εκατομμύρια ευρώ.
Το φράγμα έχει δυνατότητα συγκέντρωσης 6 εκατομμυρίων κυβικών μέτρων νερού, με τα εγκαίνια του έργου να πραγματοποιούνται αύριο Σάββατο, παρουσία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αθανάσιου Τσαυτάρη.
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νερού, ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης πραγματοποίησε εκδήλωση για τα Φράγματα και τους Ταμιευτήρες στην Κρήτη, με τους ειδικούς να αναφέρονται στα έργα υποδομής και στον ρόλο που διαδραματίζουν στην τοπική ανάπτυξη και κοινωνική ευημερία.
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε για το υδρευτικό έργο του Φράγματος Αποσελέμη, όπου ολοκληρώνονται οι εργασίες ενίσχυσης του ταμιευτήρα από το Οροπέδιο Λασιθίου.
Σε ότι αφορά στο έργου του Πλατύ Ποταμού, οι μελέτες ολοκληρώνονται, με τις μελέτες Περιβαλλοντικών επιπτώσεων να βρίσκονται στη φάση των εγκρίσεων.