Houdetsi festival … με σπόντες κατά Κουράκη!

Έστω και ένα χρόνο μετά, το εξέφρασαν το παράπονο, τόσο ο Ross Daly όσο και ο δήμαρχος Ν. Καζαντζάκη, Ρούσσος Κυπριωτάκης… Σύμφωνα με όσα είπαν σε συνέντευξη τύπου, ο δήμαρχος Ηρακλείου, Γιάννης Κουράκης αθέτησε την πολιτική δέσμευση που είχε πάρει (και δημόσια) για στήριξη του μουσικού εργαστηρίου “Λαβύρινθος” με τη συνδιοργάνωση μουσικού φεστιβάλ.


Οι επτά εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν πέρυσι, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του δήμου Ηρακλείου, και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία, όμως … τα σπασμένα πλήρωσε τελικά ο δήμος Ν. Καζαντζάκη. “Ο δήμος Ηρακλείου πλήρωσε τις μικροφωνικές εγκαταστάσεις, εμείς όμως πληρώσαμε το επιπλέον κόστος για τους μουσικούς και τα σεμινάρια” – είπε ο Ρούσσος Κυπριωτάκης , υπολογίζοντας το κόστος που επωμίστηκε ο δήμος σε 15.000 – 18.000 ευρώ.
Παρ’όλ’αυτά οι προσπάθειες για τη στήριξη του “Λαβυρίνθου” δε σταματούν. Ο Σύλλογος Φίλων φέρεται πανέτοιμος να εντείνει τις προσπάθειες προς το δήμο Ηρακλείου και την Περιφέρεια Κρήτης, προκειμένου να επανέλθει στο τραπέζι το θέμα της διοργάνωσης και καθιέρωσης ενός φεστιβάλ.
Μετά πάντως τη σιγή ιχθύος εκ μέρους της Λότζια (που σήμανε τη λήξη της συνεργασίας, πριν καλά – καλά αρχίσει), “αποφασίσαμε να διοργανώσουμε ένα φεστιβάλ με δικές μας δυνάμεις” – εξηγεί  ο Ross Daly. “Δεν μπορούμε και δε θέλουμε να μετατοπίσουμε το κόστος στους μαθητές” – είπε ο R. Daly, ενώ όσοι παρακολουθήσουν το Houdetsi Festival, που ξεκινάει την Παρασκευή και ολοκληρώνεται στις 25 Αυγούστου, θα μπορούν να στηρίξουν ηθικά ή οικονομικά την προσπάθεια αυτή.
Με περισσότερους από 40 καλλιτέχνες, από την παγκόσμια και εγχώρια μουσική σκηνή, έκθεση οργανοποιών από την Αθήνα και την Κρήτη και πολλές παράλληλες εκδηλώσεις σε ανοιχτούς χώρους σε όλο το χωριό, το Houdetsi Festival απευθύνει πρόσκληση σε μια συναρπαστική γιορτή, σε μια μοναδική εμπειρία! Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό, ενώ οι εκδηλώσεις ξεκινούν στις 9 το βράδυ.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

21.00 Ελληνική, Τουρκική και αραβική μουσική στο ΣΤΕΚΙ
22.30 TOKSO String Quartet στον Κήπο του Λαβυρίνθου
00.00 Μουσικό Σύνολο του ΜΕΛ στον Κήπο του Λαβυρίνθου

ΔΕΥΤΕΡΑ 23 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

21.00 Εκδήλωση τιμής για το Ross Daly και το έργο του στον Κήπο του Λαβυρίνθου

ΤΡΙΤΗ 24 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

21.00 Πέρσικη Μουσική στο ΣΤΕΚΙ
22.30 Ψαρογιώργης στον Κήπο του Λαβυρίνθου
00.00 Μαντολίνα στον Άγιο Παντελεήμονα

ΤΕΤΑΡΤΗ 25 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

21.00 Baildsa Band στο ΣΤΕΚΙ
22.30 VUSLAT στον Κήπο του Λαβυρίνθου
00.00 Κρουστά στον Κήπο του Λαβυρίνθου