Στους “οκτώ” Μπαρτσελόνα και Παρί

barcelonaΜπαρτσελόνα με Μέσι στο τιμόνι και Παρί στο… ρελαντί πέρασαν στους “οκτώ” του Champions League.


Ο Μέσι φρόντισε να αποβάλει από την Μπαρτσελόνα το άγχος της πρόκρισης επί της Μαν. Σίτι και ο Άλβες στο τέλος να της χαρίσει και τη νίκη με 2-1 στο «Καμπ Νου» σφραγίζοντας το εισιτήριο για τους 8.
Η Παρί ήταν ήδη στους «8» και δεν γκάζωσε στη ρεβάνς του 4-0 απέναντι στη Λεβερκούζεν, όμως κατάφερε να πάρει σβηστά και δεύτερη νίκη απέναντι στις «ασπιρίνες», επικρατώντας 2-1 στο «Παρκ ντε Πρενς».

Μπαρτσελόνα – Μάνστεστερ Σίτι 2-1

Το καλύτερο αντίδοτο στην αγωνιστική κρίση της Μπαρτσελόνα αποδεικνύεται ο Λιονέλ Μέσι. Ο Αργεντινός «μάγος» ήταν όλα τα λεφτά, στη νίκη με 2-1 επί της Σίτι στο «Καμπ Νου», που σε συνδυασμό με το 2-0 του Μάντσεστερ χάρισε στους Καταλανούς την πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League και επούλωσε τις πληγές από τις γκέλες στο πρωτάθλημα.

Στο 67′ το γκολ από τον «Λέο», που έγινε πρώτος σκόρερ στην ιστορία της διοργάνωσης με τη φανέλα μιας ομάδας και παράλληλα απέβαλε το άγχος της ομάδας. Απείλησαν αρκετές φορές στο 0-0 οι «πολίτες», αλλά ακόμη κι όταν ισοφάρισαν στο 89′ με τον Κομπανί, ήρθε στο 91′ ο Ντάνι Άλβες για να αποκαταστήσει την τάξη.

Παρί-Μπάγερν Λεβερκούζεν 2-1

Η πρόκριση είχε ήδη κριθεί από το πρώτο ματς, όμως το γκολ της Λεβερκούζεν θύμωσε την Παρί. Η ομάδα του Μπλαν γύρισε το ματς στο Παρίσι (2-1) και περιμένει αντίπαλο στους «8» του Champions League.

Οι «ασπιρίνες» άνοιξαν το σκορ στο Παρίσι μόλις στο 6ο λεπτό με τον Σαμ. Οι Γερμανοί παρά την υπεροχή τους είδαν τον Μαρκίνιος να ισοφαρίζει με κεφαλιά στο 13′. Η ομάδα του Σάμι Χίπια είχε πολύ καλό αγωνιστικό πρόσωπο και έφτασε μια ανάσα από το 2-1, όμως ο Ρόλφες δεν νίκησε στο 28′ τον Σιρίγκου από την «άσπρη βούλα».

Οι παίκτες του Λοράν Μπλαν ξύπνησαν στο δεύτερο ημίχρονο και με το τέρμα του Λαβέτσι στο 53′ «καθάρισαν» την υπόθεση νίκης. Ο ρυθμός του αγώνα μέχρι το φινάλε έπεσε, ενώ η Λεβερκούζεν έμεινε και με δέκα στο 68′, λόγω αποβολής του Τσαν με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Έτσι η Παρί πέρασε άνετα στους «8» του Champions League χάρη και στο εμφατικό 4-0 της Γερμανίας.