Ισόβια κάθειρξη στη «μαύρη χήρα» Ευαγγελία Ζιάγκα

maurh_xhraΤο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αμαλιάδας έριξε “αυλαία” στην εκδίκαση της υπόθεσης δολοφονίας του 42χρονου Ζακυνθινού επιχειρηματία Τάσου Τσαγκαρόπουλου επιβάλλοντας την ανώτατη προβλεπόμενη ποινή στην κατηγορουμένη, Ευαγγελία Ζιάγκα.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε από την εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη.

Το δικαστήριο κρίνοντας ομόφωνα ένοχη την αποκαλούμενη και “γυναίκα αράχνη” την καταδίκασε σε ισόβια και 42 μήνες για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και τις άλλες πράξεις που αντιμετώπιζε, σύμφωνα με το κατηγορητήριο.

Με βάση την απόφαση, που εκφωνήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης, δεν αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό στην Ευαγγελία Ζιάγκα για τη δολοφονία του Τάσου Τσαγαρόπουλου, που διαπράχθηκε το Μάιο του 2009 μέα στη βίλα της κατηγορουμένης στο Διακοφτό Αιγιαλείας.

Μάλιστα,το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο απέρριψε και τον ισχυρισμό της κατηγορουμένης περί ανάρμοστης συμπεριφοράς του θύματος.

Κατά την απολογία της η Ευαγγελία Ζιάγκα παρουσίασε το θύμα ως “εγκέφαλο” σε απάτες που είχαν τελεστεί σε πολλά μέρη της Ελλάδας με θύματα συνήθως άτομα μεγαλύτερης ηλικίας τα οποία απομυζούσε οικονομικά, αφού προηγουμένως είχε κερδίσει την εμπιστοσύνη τους.

Η κατηγορούμενη παρουσίασε τον εαυτό της ως αμέτοχο στο έγκλημα και επέρριψε την ευθύνη της δολοφονίας στον ήδη νεκρό – από φυσικά αίτια- σύντροφό της  και σε έναν εργολάβο μόνιμο κάτοικο Διακοφτού, ο οποίος κάθισε δίπλα της στο εδώλιο και σε όλη τη δίκη βρισκόταν σε αντιπαράθεση μαζί της.

Συγκεκριμένα, η Ευαγγελία Ζιάγκα ισχυρίστηκε ότι ο εργολάβος ήταν αυτός που συνέβαλε στο “τσιμέντωμα” του θύματος στο τζακούζι της βίλας της.

Το δικαστήριο, ωστόσο, δεν πείστηκε από τους ισχυρισμούς της κατηγορουμένης και  αθώωσε τον εργολάβο, κάνοντας δεκτή σχετική πρόταση της εισαγγελέως.

Όπως είπε στην απολογία του ο εργολάβος, η Ευαγγελία Ζιάγκα εμφανιζόταν και σε εκείνον αλλά και σε όλους ως ζάπλουτη Ελληνοαμερικανίδα, η οποία βρέθηκε σε μια προσωρινή οικονομική στενότητα, λόγω κάποιων γραφειοκρατικών διαδικασιών. Έτσι  κατάφερε να του εμπνεύσει εμπιστοσύνη και ν’ αποσπάσει και από τον ίδιο, όπως κι από πλήθος άλλα θύματά της ανά την επικράτεια, ένα μεγάλο χρηματικό ποσό.

Όπως σημειώνει το Patrastimes,  η κατηγορουμένη, που νοσηλεύεται σε νοσοκομείο φυλακών, είχε καταδικαστεί στο παρελθόν, στην Αλβανία, και για τη φρικιαστική δολοφονία ενός από τους πρώην συζύγους της. Για το λόγο αυτό, μάλιστα,  την αποκαλούσαν και “μαύρη χήρα”!

directnews