“Ελ Γκρέκο: Το μεγάλο ταξίδι”, ξεκινά απο το Μάρτιο και στο Ηράκλειο

79732Με αφορμή τα 400 χρόνια που συμπληρώνονται από το θάνατο του μεγάλου Δομηνικου Θεοτοκόπουλου, το 2014, το οποίο έχει ανακηρυχθεί “έτος Greco” είναι χρονιά ορόσημο και για την Ελλάδα!

Συνολικά στη χώρα μας θα διοργανωθούν επτά μεγάλες εκθέσεις, με το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης, να πρωτοστατεί, μιας και εκεί παραγματοποιείται η έκθεση “Ο Θεοτοκόπουλος μεταξύ Βενετίας και Ρώμης” από τις 20 Ιούνη ως τις 25 Οκτώβρη. Μια έκθεση που θα μεταφερθεί έπειτα και σε άλλες πόλεις.

Στην Αθήνα θα διοργανωθούν επισης εκθέσεις στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο («Τέχνη και Κοινωνία στην Κρήτη τα χρόνια του Θεοτοκόπουλου»), στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης («Η ναυμαχία της Ναυπάκτου και ο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος»), καθώς και στο Μουσείο Μπενάκη («Ο φιλικός κύκλος του Γκρέκο στο Τολέδο»).

Για τους μικρούς μαθητές

Για τους μαθητές του νηπιαγωγείου καθώς και Α΄, και Β΄ τάξης του δημοτικού σχολείου, σχεδιάστηκε επίσης ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα, το οποίο, μέσα από ποικίλες εικαστικές δραστηριότητες και εποπτικό υλικό, θέτει και πάλι ως στόχο τη γνωριμία των παιδιών με το ζωγράφο, τις μετακινήσεις που πραγματοποίησε και την εποχή του. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, θα πραγματοποιείται μέσα στο Μουσείο από την 1η Μαρτίου, με προκαθορισμένα ραντεβού και θα προσφέρεται δωρεάν, όπως όλα τα εκπαιδευτικά μαθητικά προγράμματα του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης.

Ενώ σημειώνεται πως ήδη λειτουργεί μια ψηφιακή εκπαιδευτικη εφαρμογή που παρουσιάζει το έργο και τη ζωή του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου

creteplus.gr