Υπεγράφη η σύμβαση για το μεγάλο περιφερειακό

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ημέρα, η χθεσινή για το Δήμο Αγίου Νικολάου. Υπεγράφη εργολαβική σύμβαση μεταξύ του Δήμου και της εταιρείας «Ασφαλιστική Λατομική Α.Ε.» για την κατασκευή του έργου «Διάνοιξη – διαμόρφωση – αισθητική αναβάθμιση κύριας περιφερειακής αρτηρίας της πόλης του Αγίου Νικολάου».

Ο δρόμος ξεκινά από το Γαργαδόρο, φτάνει στην οδό Καραμανλή (κοντά στην Αστυνομία), εκεί γίνεται κυκλικός κόμβος, συνεχίζει παράλληλα με τον εθνικό δρόμο, «κατεβαίνει» προς το 5ο Δημοτικό και τα σχολεία του παραποτάμιου, όπου φτιάχνεται νέα γέφυρα, συνεχίζει προς την Ευαγγελίστρια, δημιουργείται νέος κυκλικός κόμβος, συνεχίζει απέναντι δίπλα από τα σχολεία του Ξηρόκαμπου και με νέα χάραξη δρόμου καταλήγει στην οδό Μίνωος και στο Αμμούδι.

Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Δημήτρης Κουνενάκης αναφερόμενος στη μεγάλη σημασία της υπογραφής της σύμβασης ανέφερε ότι «…το έργο έχει μελετηθεί εξ’ ολοκλήρου από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, η οποία ξεκίνησε τις διαδικασίες τον Φεβρουάριο του 2009 και αποτελεί το μεγαλύτερο έργο οδοποιίας, που έγινε ποτέ στον Άγιο Νικόλαο. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 4.450.000 ευρώ. Αφού πήραμε τις σχετικές εγκρίσεις, που περιελάμβαναν και περιβαλλοντική μελέτη, το προτείναμε στο ΕΣΠΑ και είναι το πρώτο έργο που εντάσσουμε στο νέο ΕΣΠΑ. Πρέπει να είναι το πρώτο έργο που υπογράφεται σε παγκρήτιο επίπεδο! Αυτό τιμά τις Τεχνικές Υπηρεσίες μας και δίνει το μήνυμα ότι το Δημόσιο υπό προϋποθέσεις μπορεί να παράγει σημαντικό έργο».

Λύση στα προβλήματα

του κυκλοφοριακού

Ο κ. Κουνενάκης επισήμανε ότι η σημασία του έργου είναι ιδιαίτερη για τον Άγιο Νικόλαο, διότι υπάρχουν τα γνωστά προβλήματα με το σχέδιο πόλης και το κυκλοφοριακό. Το έργο είναι μήκους 5.7 χιλιομέτρων και διατρέχει όλο το νέο σχέδιο πόλης. Όταν ολοκληρωθεί, θα μπορέσουμε με μικρότερες παραβάσεις τα επόμενα χρόνια να λύσουμε οριστικά τα κυκλοφοριακά προβλήματα των περιοχών που διατρέχει ο νέος δρόμος. Το έργο προβλέπει διανοίξεις, αναπλάσεις, βελτιώσεις και θα συμπληρωθεί με μια νέα γέφυρα κοντά στους Παιδικούς Σταθμούς της Αμμούδας,  που βρίσκεται στο στάδιο της ανάθεσης. Επίσης, μαζί με τους δυο κυκλικούς κόμβους, που σχεδιάζουμε στην οδό Καραμανλή (ύψος Αστυνομίας) και μπροστά από το Μαρινόπουλο, θα κάνουμε την τελική σύνδεση του νέου δρόμου. Προβλέπεται και η κατασκευή πεζογέφυρας κοντά στα σχολεία του Ξηροκάμπου».

Ο Δήμαρχος εξέφρασε τη χαρά του γιατί η εταιρεία που υπογράφει τη σύμβαση έχει μεγάλη πείρα σε έργα και τόνισε ότι είναι βέβαιοι για τη γρήγορη και καλή ολοκλήρωση των εργασιών.

«Η Περιφέρεια Κρήτης, συμπλήρωσε, είναι ευχαριστημένη από την υπογραφή και ευελπιστεί στη γρήγορη απορρόφηση της χρηματοδότησης. Κατά προτεραιότητα θα ξεκινήσουν οι εργασίες στα σημεία που θεωρούμε κρίσιμα και έχουν σχέση με την καλή λειτουργία της πόλης μας…»

Εκ μέρους της κατασκευάστριας εταιρείας ο κ. Αντώνιος Ορφανάκης, αναφερόμενος στην πρόοδο των εργασιών μας δήλωσε ότι «τα έργα θα αρχίσουν αρχές Σεπτεμβρίου και θα ολοκληρωθούν εντός 18 μηνών. Το επόμενο καλοκαίρι θα είμαστε σε προχωρημένο στάδιο εργασιών».

Είναι πολύ σημαντικό μέσα στην οικονομική κρίση που βιώνει η χώρα μας να ξεκινούν τέτοια μεγάλα έργα, προϋπολογισμού τεσσάρων και πλέον εκατομμυρίων ευρώ.

[anatolh.com]