Δεν άντεξε η καρδιά του Μανόλη Καρέλλη – “Έφυγε” στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ αργά το μεσημέρι

karellisΗ καρδιά του Μανόλη Καρέλλη, του πρώην δημάρχου Ηρακλείου, δεν άντεξε. “Έφυγε” το μεσημέρι κι ενώ νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ, μετά την επιδείνωση που παρουσίασε η κατάσταση της υγείας του, λόγω σοβαρού καρδιολογικού προβλήματος που αντιμετώπιζε.

Ο εκλιπών, που υπήρξε ο μακροβιότερος σε θητεία δήμαρχος του Ηρακλείου, είχε υποβληθεί πριν από μία περίπου εβδομάδα σε χειρουργική επέμβαση στην καρδιά, ωστόσο η κατάσταση του επιδεινώθηκε με αποτέλεσμα οι γιατροί να κρίνουν επιβεβλημένη την νοσηλεία του στη ΜΕΘ. Ωστόσο, η καρδιά του τον πρόδωσε και ο Μανόλης Καρέλλης, απεβίωσε σε ηλικία 82 χρόνων.

Η κηδεία του Μανόλη Καρέλλη θα γίνει το μεσημέρι του Σαββάτου από τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά ενώ για τον τελευταίο χαιρετισμό, η σορός θα έχει μεταφερθεί στο ναό από το πρωί.

Συλλυπητήρια Αρναουτάκη και Κουράκη
Τα θερμά του συλλυπητήρια για τον θάνατο του Μανόλη Καρέλλη εκφράζει στην οικογένεια του ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης. Σε γραπτή του δήλωση επισημαίνει χαρακτηριστικά:
«Ο Μανόλης Καρέλλης υπήρξε μια πολυσχιδής προσωπικότητα εκδότης-δημοσιογράφος με αντιδικτατορική δράση, που για πολλά χρόνια υπηρέτησε με πάθος τον θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ως Δήμαρχος Ηρακλείου ως κορυφαίο στέλεχος στην Κεντρική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας, και στην Ευρωβουλή» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης. Ο θάνατος του Μανόλη Καρέλλη πρόσθεσε ο Περιφερειάρχης, «προκαλεί θλίψη στην τοπική κοινωνία, και στον χώρο της Αυτοδιοίκησης. Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του».

Δείτε εδώ τη γραπτή δήλωση του δημάρχου Ηρακλείου Γιάννη Κουράκη για το θάνατο του Μανόλη Καρέλλη

 Βιογραφικά στοιχεία
Ο Μανόλης Καρέλλης γεννήθηκε το 1932 στο Ηράκλειο. Μετά τις σπουδές του στη Νομική Σχολή της Αθήνας ίδρυσε στη γενέτειρά του την καθημερινή εφημερίδα «Η Αλλαγή», η οποία διέκοψε την έκδοσή της μετά την επιβολή του Απριλιανού πραξικοπήματος το 1967 και επανεκδόθηκε ύστερα από την πτώση της χούντας. Στη διάρκεια της επταετίας, ο Μανόλης Καρέλλης φυλακίστηκε και κατόπιν εντάχθηκε στο αντιστασιακό κίνημα στην Ελλάδα και στον Καναδά. Εξελέγη δήμαρχος Ηρακλείου σε τέσσερις συνεχείς εκλογικές αναμετρήσεις (1975, 1978, 1982 και 1986) και κατά τα έτη 1993 και 1994 υπήρξε μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Διετέλεσε επίσης μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Πανεπιστημίου Κρήτης κατά τα πρώτα χρόνια της λειτουργίας του. Έχει λάβει μέρος σε πολλά συνέδρια για την Τοπική Αυτοδιοίκηση καθώς και σε συνέδρια πάνω σε ιστορικά θέματα.

irakliolive.gr