Σεραφείμ Τσόκας: Υποψήφιος Περιφερειάρχης Κρήτης με Δοξαστάκη, Δεικτάκη και Βιδάκη

tsokas2014Την επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητας του για την περιφέρεια Κρήτης, στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, αλλά και της υποψηφιότητας του δημάρχου Χερσονήσου Ζαχαρία Δοξαστάκη ως Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου έκανε σήμερα σε συνέντευξη τύπου ο Σεραφείμ Τσόκας.

Από την ερχόμενη Δευτέρα θ αρχίσουν σταδιακά να δίνονται στη δημοσιότητα τα ονόματα των υποψηφίων τόσο για το νομό Ηρακλείου όσο και για τους άλλους νομούς της Κρήτης. Πάντως στο πλευρό του κ. Τσόκα βρίσκονται ήδη ο κ. Γιάννης Δεικτάκης και η κ. Γαρυφαλιά Βιδάκη.

Ο κ. Τσόκας επισήμανε ότι επέλεξε τον Ζαχαρία Δοξαστάκη, για τη γνωστή ως τώρα πορεία του στο Α’ βαθμό Τοπικής αυτοδιοίκησης, το ήθος του και την ικανότητα του.

Χαρακτήρισε την προσπάθεια που ξεκινά «καθαρά αυτοδιοικητική, όχι υπερκομματική αλλά διακομματική, με κοινούς στόχους».

Σε ερώτηση του eΚρήτη, αν ο διακομματικός χαρακτήρας θα πείσει τον πολίτη – με δεδομένη την ατμόσφαιρα που επικρατεί στο πολιτικό σκηνικό έναντι των συνεργασιών – και αν θα είναι και σε επίπεδο  προγραμματικό και όχι μόνο προσώπων, ο κ. Τσόκας απάντησε:

«Στην Τοπική αυτοδιοίκηση πάντα υπήρχε και είναι αναγκαία αυτή η σύγκλιση. Τα δεδομένα είναι διαφορετικά απ ότι στη κεντρική πολιτική σκηνή. Δεν μιλάω για υπερ-κομματισμό γιατί ρεαλιστικά δεν μπορεί να υπάρξει υπερκομματισμός. Η σύγκλιση όμως είναι απαραίτητη. Και αυτή η σύγκλιση γίνεται πράξη στο πρόσωπο του Ζαχαρία Δοξαστάκη. Η πρόταση μας είναι το συμφέρον της Κρήτης.

Και έχει για βάσεις τη πρωτογενή παραγωγή, τη σύνδεση της με τον τουρισμό και την κοινωνική συνοχή και πολιτική. Κανείς Κρητικός δεν θα μείνει μόνος του. Η ψήφος του πολίτη στην αυτοδιοίκηση αφορά τη Κρήτη και ένα καλύτερο μέλλον για το τόπο. Όχι για να μεταφερθεί προς όφελος και για προαγωγή του οποιουδήποτε υποψήφιου στη πλατεία Συντάγματος και στη κεντρική πολιτική σκηνή».

Ο κ. Τσόκας χαρακτήρισε επίσης τη τοπική Αυτοδιοίκηση ως «το μόνο θεσμό που μπορεί να βγάλει πραγματικά τη χώρα από τη κρίση».

Απαντώντας σε ερώτηση αν δυσκολεύεται στο καταρτισμό των ψηφοδελτίων, δήλωσε ότι, αντίθετα, υπάρχει μεγάλη διάθεση και υπερπροσφορά γι αυτό γίνεται και προσεκτική αξιολόγηση.

Ο Ζαχαρίας Δοξαστάκης, τόνισε ότι, κρίνοντας πως είναι καιρός να διαθέσει τις δυνάμεις του και την εμπειρία του στο Β’ βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης , μετά από 30 χρόνια στο μετερίζι του Α’ Βαθμού ΤΑ, κατόπιν επαφών που είχε με όλες τις τοπικές παρατάξεις, έκρινε ότι τα χαρακτηριστικά της σύνθεσης και της σύγκλισης που τον διακρίνουν τόσα χρόνια  στη προώθηση των τοπικών προβλημάτων και το όφελος του τόπου, βρήκαν απήχηση σ αυτή τη συνεργασία με τον Σεραφείμ Τσόκα.

«Πέραν της όποιας κομματικής καταβολής και ένταξης»  είπε, «η εμπειρία, η γνώση, ο ρεαλισμός και η συνέπεια λόγων και έργων του Σεραφείμ Τσόκα εγγυώνται τον προγραμματικό μας λόγο .

Μ αυτό το πολυσυλλεκτικό ψηφοδέλτιο, θέλουμε να ενώσουμε τους τέσσερεις νομούς ,να αξιοποιήσουμε θετικά τις ιδιαιτερότητες με κέντρο της προσπάθειας τον άνθρωπο. Ο αγώνας θα είναι δύσκολος αλλά πολιτισμένος και εύκοσμος. Συμμετέχω σε έναν συνδυασμό που έχει καθαρά αυτοδιοικητικά χαρακτηριστικά, σε ένα ψηφοδέλτιο που δεν φέρει κομματική σφραγίδα, σε μια «πολύχρωμη « ομάδα που διαθέτει κοινό όραμα και στόχους».

Ο κ Δοξαστάκης υποσχέθηκε, από τη θέση του Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου να προωθεί « την ανάληψη πρωτοβουλιών ως ανάχωμα του πολίτη απέναντι στη κεντρική εξουσία» και να θεσμοθετήσει τη «σύνδεση του Α με το Β βαθμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης, σε απόλυτη και συνεχή συνεργασία με τους δημάρχους, με στόχο μια Κρήτη με εξωστρέφεια, με δυναμισμό που θα παίζει κυρίαρχο ρόλο στη περιοχή αυτή της Μεσογείου».

ekriti.gr