BEST Chania- Διαγωνισμός Μηχανικής

Θεωρώντας ανάγκη την ανάδειξη της πολυτεχνειακής-μηχανικής παιδείας, ο σύλλογος BEST όπως τα τελευταία χρόνια έτσι και φέτος,*σε συνεργασία με το **Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ-Κ.Α.Μ*, θα συντονίσει ένα *τοπικό φοιτητικό διαγωνισμό μηχανικής* (22-23 Φεβρουάριου 2014).Ο διαγωνισμός αποτελείται από δύο κατηγορίες.

 

Η πρώτη αφορά την δημιουργία μίας κατασκευής με τα υλικά που τους παρέχονται (*team design*), ενώ η δεύτερη κατηγορία αφορά την επίλυση ενός πραγματικού προβλήματος (*case study*). Υπάρχουν 3 γύροι: *ο τοπικός, ο εθνικός(στη Θεσσαλονίκη) και ο ευρωπαϊκός(στη Λετονία)*. Οι νικητές κάθε φάσης προκρίνονται στην επόμενη.

Στον τοπικό διαγωνισμό στα Χανιά που θα διαρκέσει 2 μέρες οι φοιτητές του Πολυτεχνείου θα διαγωνιστούν και στις δύο κατηγορίες (team design & case study). Στο διαγωνισμό αυτό, τετραμελείς ομάδες φοιτητών (την περασμένη
χρονιά, συμμετοχή 130 φοιτητών και 100 παρατηρητών) θα χρησιμοποιήσουν τις τεχνικές, κοινωνικές και επικοινωνιακές τους ικανότητες, καθώς και το δημιουργικό και ομαδικό τους πνεύμα, προκειμένου να συναγωνιστούν πάνω σε έναν συγκεκριμένο στόχο. Τέλος, δίνεται η ευκαιρία στους συμμετέχοντες να εφαρμόσουν στην πράξη τις γνώσεις τους και να αποκτήσουν εμπειρία.

Οι φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης που θέλουν να συμμετάσχουν μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στo *www.lbec.tuc.gr <http://www.lbec.tuc.gr/> *εώς τις *14 Φεβρουαρίου.*Ο διαγωνισμός θα λάβει χώρα στο *Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ-Κ.Α.Μ (*Αρσενάλι,Παλιό Λιμάνι*).*