Ένα χρόνο τα έχει με τη Ζουλί ο Ολάντ!

35BA5F4C8E7C277DFBAC3D8B79118Διαβαίνοντας το κατώφλι του Μεγάρου των Ηλυσίων, ο άχρωμος, άγευστος και άνευρος, Φρανσουά Ολάντ δεν άντεξε την παράφορη ζήλια της συντρόφου του, Βαλερί Τριερβελέρ και βρήκε σχεδόν αμέσως παρηγοριά σε άλλη αγκαλιά: αυτή της Γαλλίδας ηθοποιού, Ζουλί Γκαγέ.

Το δηλητηριώδες “τιτίβισμα” της Βαλερί στον πολιτικό αντίπαλο της Σεγκολέν Ρουαγιάλ, πρώην συντρόφου και μητέρας των τεσσάρων παιδιών του Ολάντ, παραμονή των εκλογών, οι άκομψες συμβουλές της στο επιτελείο του Ολάντ αλλά και η συνεχής γκρίνια της στον ίδιο για το αν στέκεται καλά, αν γελάει πολύ ή λίγο ή αν πρέπει να χάσει κι άλλα κιλά, φαίνεται ότι προκάλεσαν δυσφορία στον Γάλλο πρόεδρο, ο οποίος έστρεψε αλλού το βλέμμα του γλυκοκοιτώντας , αυτή τη φορά, μια πιο νέα γυναίκα, που της αρέσει η δημοσιότητα και χαίρει εκτίμησης στην πατρίδα της. Η “ανάρμοστη σχέση” του Ολάντ και της Ζουλί μετρά ήδη ένα χρόνο, όπως αποκαλύπτουν τα γαλλικά ΜΜΕ. “Η Ζουλί Γκαγέ, σε αντίθεση με την Βαλερί έχει ένα μεγάλο πλεονέκτημα. Κανείς δεν λέει για την Γαλλίδα ηθοποιό άσχημα λόγια την ώρα που για την ανύμφευτη “πρώτη κυρία” της Γαλλίας, οι πολίτες στάζουν δηλητήριο”, υποστηρίζει σε blog της η “Le Parisien”.

Κι ενώ η γαλλική κοινή γνώμη αλλά και η διεθνής κοινότητα περιμένουν με κομμένη την ανάσα την συνέντευξη Τύπου του Ολάντ, σήμερα το απόγευμα (16.30 ώρα Γαλλίας) όπου 500 δημοσιογράφοι θα στριμώξουν στην γωνία τον ένοικο των Ηλυσίων όχι μόνο για τα θέματα της οικονομίας αλλά για τις γυναίκες της ζωής του, ο Γάλλος πρόεδρος ενισχύει την δημοτικότητά του με την αποκάλυψη του “Closergate” . Ο Ολάντ “τσίμπησε” δύο μονάδες αφότου δημοσιεύτηκαν οι φωτογραφίες στο περιοδικό με το 26% των Γάλλων να εγκρίνει το έργο του, γράφει στην ιστοσελίδα του το περιοδικό “Nouvel Observateur”.

Με τον γαλλικό Tύπο να αναρωτιέται αν ο Σοσιαλιστής πρόεδρος βαδίζει στα… χνάρια του δεξιού και άτακτου ερωτικά προκατόχου του, Νικολά Σαρκοζί, ο πρώην σύζυγος της Γαλλίδας ηθοποιού, Σαντιάγκο Αμινορέγκα, υποστηρίζει ότι το αυτί της Ζουλί Γκαγέ δεν… ιδρώνει με τις αποκαλύψεις κι ότι έχει μεγάλη αυτοπεποίθηση. Ο Γάλλος σεναριογράφος και συγγραφέας υποστηρίζει επίσης ότι με την σύζυγό του έχει λάβει διαζύγιο από το 2006 και ότι η Ζουλί είναι πολύ ήρεμη με όλη αυτή την ιστορία και πολύ σίγουρη για τον εαυτό της. «Δεν υπάρχει κανένα λάθος, καμία προδοσία», υποστηρίζει ο Αργεντίνος σεναριογράφος και τονίζει: «Εμείς έχουμε χωρίσει από το 2006, η Ζουλί είναι μία γυναίκα που εκτιμώ βαθύτατα. Αν και δεν είμαι εκπρόσωπός της, θεωρώ πως είναι μία γυναίκα που ξέρει καλά τι κάνει και μάλιστα ασχολείται πολύ με τα παιδιά της».

Στο μεταξύ, με την επίσημη “πρώτη κυρία” της Γαλλίας να παραμένει στο νοσοκομείο αντιμετωπίζοντας με φαρμακευτική αγωγή τον νευρικό κλονισμό που υπέστη από τις αποκαλύψεις του σκανδαλοθηρικού περιοδικού “Closer” που έχουν προκαλέσει πολιτικό σεισμό στη Γαλλία, και πηγές του περιβάλλοντός της να την εμφανίζουν έτοιμη να τον συγχωρήσει για τα νυχτοπερπατήματά του, οι γαλλικές εφημερίδες ασχολούνται για μία ακόμη φορά με το “ποια είναι επιτέλους η θέση της Βαλερί στο Μέγαρο των Ηλυσίων”.

Εξάλλου, η αστεφάνωτη “πρώτη κυρία” της Γαλλίας επιβαρύνει το γαλλικό κράτος με το ποσό των 19.472 ευρώ το μήνα (χωρίς το κόστος της ιστοσελίδας που διατηρεί στον ιστότοπο της γαλλικής προεδρίας), σύμφωνα με το εβδομαδιαίο περιοδικό “Le Point”.

Πάντως, σχολιάζοντας την παρατεταμένη παραμονή της Βαλερί στο νοσοκομείο, πολλοί Γάλλοι έσπευσνα να επικρίνουν την πρώτη κυρία της Γαλλίας λέγοντας χαρακτηριστικά πως, με αυτό τον τρόπο, θέλει να εκβιάσει συναισθηματικά τον Γάλλο πρόεδρο.

Ενα άλλο θέμα που βρίσκεται σήμερα στο επίκεντρο των γαλλικών ΜΜΕ είναι το θέμα της ασφάλειας του Γάλλου προέδρου.

Ο Σεμπαστιάν Βαλιέλα, ο παπαράτσι που τράβηξε τις επίμαχες φωτογραφίες που έφεραν στο φως της δημοσιότητας την κρυφή αγάπη του Γάλλου προέδρου- και πρώτος είχε φωτογραφήσει την Μαζαρίν Πενζό, την εκτός γάμου κόρη του πρώην προέδρου της Γαλλίας, Φρανσουά Μιτεράν – δήλωσε στον γαλλικό Τύπο ότι ο Ολάντ ήταν τρωτός σε θέμα ασφάλειας, σε οτιδήποτε γινόταν την ώρα που επισκεπτόταν την κρυφή ερωμένη του στο διαμέρισμα που βρίσκεται μία ανάσα από το Μέγαρο των Ηλυσίων. Αμεση ήταν η αντίδραση του γαλλικού υπουργείου Εσωτερικών με τον υπουργό, Μανουέλ Βαλ, να διαβεβαιώνει πως δεν τίθεται κανένα θέμα ασφάλειας του προέδρου.

Την ίδια ώρα, η διεύθυνση του σκανδαλοθηρικού περιοδικού “Closer” που αποκάλυψε την “ανάρμοστη σχέση” του Γάλλου προέδρου τρίβει τα… χέρια της καθώς είναι ο μεγάλος κερδισμένος από το ερωτικό σκάνδαλο.

Την προηγούμενη Παρασκευή, ημέρα δημοσίευσης στο περιοδικό των φωτογραφιών που “καίνε” τον Ολάντ, η ιστοσελίδα του “Closer” δέχτηκε 1,4 εκατομμύρια επισκέψεις χρηστών. Την ίδια ώρα, ενώ η μέση κυκλοφορία του εβδομαδιαίου περιοδικού είναι συνήθως 330 χιλιάδες, αυτή τη φορά αναμένεται να ξεπεράσει τις 600 χιλιάδες.

Με το σκανδαλοθηρικό περιοδικό να αποκαλύπτει συνεχώς νέα στοιχεία για το “Closergate”, ο Ολάντ μελετά πυρετωδώς τα χαρτιά του αλλά και τις συμβουλές των επικοινωνιολόγων του προκειμένου να ανταποκριθεί στις ερωτήσεις των δημοσιογράφου με ευπρέπεια και ήθος, όπως αρμόζει σ΄έναν αρχηγό κράτους, είτε αυτός ξενοκοιτά, είτε όχι. Ο Ολάντ θα κληθεί να μιλήσει για τη νέα κοινωνική και φιλελεύθερη οικονομική πολιτική του, τις μεγάλες γραμμές της οποίας είχε παρουσιάσει στις 31 Δεκεμβρίου, αλλά και να απαντήσει στις ερωτήσεις για τις γυναίκες της ζωής του.

news.gr.msn.com