parliarosDEK09-2014Μια βασιλόπιτα, για το καλό, από τον Στέλιο Παρλιάρο.

Υλικά
  • 250 γρ. βούτυρο αγελαδινό, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 250 γρ. ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη
  • 250 γρ. αμύγδαλα λευκά, αλεσμένα στο μπλέντερ σε σκόνη (σε μεγάλα σούπερ μάρκετ βρίσκουμε και έτοιμη αμυγδαλόσκονη)
  • 6 μεγάλα αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 100 γρ. σταφίδες ξανθές
  • 100 γρ. δαμάσκηνα ξερά, χωρίς κουκούτσια, ψιλοκομμένα
  • 100 γρ. σύκα ξερά, ψιλοκομμένα
  • 200 γρ. κονιάκ
Μερίδες 16