Βασιλόπιτα-κέικ
Υλικά
- 250 γρ. βούτυρο αγελαδινό, σε θερμοκρασία δωματίου
- 250 γρ. ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη
- 250 γρ. αμύγδαλα λευκά, αλεσμένα στο μπλέντερ σε σκόνη (σε μεγάλα σούπερ μάρκετ βρίσκουμε και έτοιμη αμυγδαλόσκονη)
- 6 μεγάλα αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
- 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
- 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 100 γρ. σταφίδες ξανθές
- 100 γρ. δαμάσκηνα ξερά, χωρίς κουκούτσια, ψιλοκομμένα
- 100 γρ. σύκα ξερά, ψιλοκομμένα
- 200 γρ. κονιάκ
Μερίδες 16