Αφιέρωμα στα Ελληνικά νησιά, σε Αυστραλιανό κανάλι

13 Aug 2010

Ταξιδιωτικά αφιερώματα στα νησιά Σαντορίνη, Κρήτη και Αμοργό παρουσιάζει η εβδομαδιαία τηλεοπτική εκπομπή Getaway του καναλιού 9 στο πλαίσιο γενικότερου αφιερώματος σε ελληνικά νησιά, το οποίο θα ολοκληρωθεί την επόμενη εβδομάδα.

Πρώτος σταθμός του αφιερώματος ήταν η Σαντορίνη, «το νησί της αγάπης», «ένα από τα πιο ρομαντικά νησιά στη γη» και μεταξύ των πέντε πιο επιθυμητών προορισμών για ταξίδια του μέλιτος στον κόσμο. Το ρεπορτάζ, με τίτλο «Ρομαντική Σαντορίνη» πρόβαλε εικόνες από γραφικά χωριά, σοκάκια, εκκλησίες, απόκρημνους βράχους, την μοναδική θέα, το ηλιοβασίλεμα της Οίας και τις παραλίες του νησιού. Στο αφιέρωμα για την «Ρομαντική Σαντορίνη» μίλησαν ζευγάρια που επισκέπτονται το νησί, ενώ παρουσιάστηκε και  ένα από τα πολυτελέστατα ξενοδοχεία της Σαντορίνης και προτάσεις για το πώς ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει το ηφαιστιογενές πετράδι του Αιγαίου.

Δεύτερος σταθμός του αφιερώματος ήταν η Κρήτη, το μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας, το οποίο προσφέρεται, σύμφωνα με την εκπομπή, για εξερεύνηση με αυτοκίνητο. Το ρεπορτάζ με τίτλο «Οδική διαδρομή στην Κρήτη» ξεκινά με την επίσκεψη στα Χανιά, μια πόλη διάσημη για την αρχιτεκτονική της, που συνδυάζει ποικίλες πολιτισμικές επιρροές. Έγινε παρουσίαση της τοπικής αγοράς και των ντόπιων προϊόντων, όπως ντόπιας φέτας, μελιού και κρασιού. Επόμενη στάση του ταξιδιού ήταν το Ρέθυμνο, διάσημο για το ενετικό κάστρο και τις παραλίες του, ενώ προτείνεται και η επίσκεψη στις λιγότερο πολυσύχναστες νότιες παραλίες της Κρήτης. Τέλος η εκπομπή ταξίδεψε στην Κνωσό, το μέρος «από όπου ξεκίνησαν όλοι οι ευρωπαϊκοί πολιτισμοί» και αναφέρθηκε στην ελληνική μυθολογία και ιδίως για το μύθο του Μινώταυρου.

Το τρίτο μέρος του αφιερώματος με τίτλο «Άθικτη Αμοργός» παρουσιάζει την Αμοργό ως ένα  «ανεξερεύνητο», «αυθεντικό ελληνικό νησί», όπου ο επισκέπτης μπορεί να χαλαρώσει, μακριά από την πολυκοσμία, να κολυμπήσει σε ερημικές παραλίες και να περιηγηθεί στα σοκάκια και τα παραδοσιακά καφενεία της χώρας. Κεντρικό αξιοθέατο του νησιού αποτελεί το Μοναστήρι της Παναγιάς Χοζοβιώτισσας, όπου ο επισκέπτης έρχεται σε επαφή με τη βυζαντινή παράδοση και από όπου μπορεί να απολαύσει υπέροχη θέα.

Neoskosmos