Λονδίνο: Γιατί έπεσε η οροφή του Apollo

1E0367072AFAD74771511C6D82FDCΣε κεραυνό ή την έντονη βροχόπτωση μπορεί να οφείλεται η κατάρρευση της οροφής στο ιστορικό θέατρο του Λονδίνου “Apollo” από την οποία τραυματίστηκαν 88 άνθρωποι, εκ των οποίων οι επτά σοβαρά.

Μία ώρα περίπου πριν την έναρξη της παράστασης, έντονα καιρικά φαινόμενα έπληξαν το Λονδίνο, ωστόσο, δεν είναι βέβαιο εάν ήταν αυτά που οδήγησαν στο πρωτοφανές περιστατικό που έχει συγκλονίσει τις τελευταίες ώρες τη χώρα του Ντέιβιντ Κάμερον.

“Ξαφνικά ακούσαμε ένα κρακ και η οροφή άρχισε να καταρρέει. Νόμιζα ότι ήταν μέρος της παράστασης”, δήλωσε ένας από τους θεατές της παράστασης, την οποία παρακολουθούσαν και πολλά παιδιά.

Την ώρα που οι αρχές προσπαθούν να ρίξουν φως στα αίτια της κατάρρευσης της οροφής, επισημαίνουν ότι, μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν ενδείξεις για τρομοκρατική ενέργεια. “Από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα”, υποστηρίζει ένας μάρτυρας που βγήκε σώος από τα συντρίμμια.

Από την πλευρά του, ο βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον, έσπευσε μέσω του λογαριασμού του στο Twitter να πλέξει το εγκώμιο των σωστικών συνεργείων, τα οποία όπως είπε, επέδειξαν υποδειγματική ετοιμότητα.

Ένας από τους πυροσβέστες που βοήθησε στον απεγκλωβισμό των θεατών, δήλωσε: “Σε όλη την καριέρα μου, δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο”.

Δείτε την ώρα που οι τραυματίες βγαίνουν από το θέατρο

Το ιστορικό θέατρο Apollo βρίσκεται στη περιοχή του Σόχο και πιο συγκεκριμένα στη λεωφόρο Σάφτσμπερι. Σύμφωνα με την διεύθυνση του θεάτρου το κτίριο έχει σχεδόν ολοσχερώς καταστραφεί ενώ, όσοι ήταν εντός του κτιρίου και παρακολουθούσαν εκείνη την ώρα την παράσταση, βρίσκονται σε κατάσταση σοκ. Οι περισσότεροι θεατές φέρουν τραύματα στο κεφάλι. Η αστυνομία του Λονδίνου ανακοίνωσε ότι ένα τμήμα της οροφής του θεάτρου κατέρρευσε με αποτέλεσμα κομμάτια της να πέσουν πάνω στο κοινό που εκείνη την ώρα παρακολουθούσε την παράσταση», δήλωσε εκπρόσωπος από την πυροσβεστική και πρόσθεσε: «Όλοι όσοι είχαν παγιδευτεί έχουν απεγκλωβιστεί και τους έχουν παρασχεθεί οι πρώτες βοήθειες ή έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο».

Στο θέατρο επικράτησε πανικός και όπως αναφέρουν θεατές ορισμένοι ποδοπατήθηκαν, χωρίς ωστόσο να υπάρξουν θύματα. Την ώρα του ατυχήματος εντός του θεάτρου βρίσκονται πάνω από 725 άνθρωποι. Σύμφωνα με τις αρχές του Λονδίνου, 58 άτομα έχουν διακομιστεί σε νοσοκομεία της περιοχής .

«Σε όλη μου την καριέρα δεν έχω βιώσει ξανά περιστατικό σαν και αυτό» είπε εκπρόσωπος της Αστυνομίας.

Ένας δημοσιογράφος του Reuters που βρισκόταν στην περιοχή είπε ότι τα οχήματα έκτακτης ανάγκης είχαν αποκλείσει την λεωφόρο Σάφτσμπερι, όπου βρίσκονται τα περισσότερα θέατρα του Λονδίνου.

Το θέατρο Apollo, ένα από τα παλαιότερα θέατρα της Βρετανίας, χτίστηκε το 1901 και έχει χωρητικότητα 775 θεατών. Την ώρα της κατάρρευσης στο θέατρο παιζόταν η παράσταση «The Curious Incident of the Dog in the Night-time», βασισμένη στο μυθιστόρημα του Μαρκ Χάντον «Ποιος σκότωσε το σκύλο τα μεσάνυχτα».

news.gr.msn.com