Λίγα λόγια γιά το online gaming
Online Gaming — λέξεις που στην Ελλάδα ακόμα δεν έχουν μεταφραστεί κατάλληλα…
Αρχικά online game είναι στην ουσία βιντεοπαιχνίδι, που για να παιχτεί χρειάζεται σύνδεση με το διαδίκτυο.
Παρ’όλες τις ακριβές παραγωγές και την αύξηση της πειρατείας, οι εταιρείες συνεχίζουν να τροφοδοτούν την αγορά και να πυρπολούν το ενδιαφέρον των νέων, με καινούρια παιχνίδια και νέα τεχνολογικά τιπς σε μιά προσπάθεια να νεωτερίσουν τον τρόπο gaming.
Ωραία είναι όλα αυτά, αλλά γιατί να διαλέξει κάποιος online-game και όχι ένα απλό video-game χωρίς ίντερνετ; Η απάντηση ειναι απλή: Γιατί ο ίδιος το θέλει! Με το να κάθεται ο «παίκτης» στον υπολογιστή ή στην κονσόλα για τόση πολύ ώρα, μόνος στην ουσία, γίνεται μίζερο, αντικοινωνικό και χαλάει και την ψυχολογία του. Παίζοντας όμως με άλλα άτομα απο όλο τον κόσμο όχι μόνο νοιώθει κοινωνικοποιημένος, αλλά περνάει καλύτερα, ακόμα από όπως θα περνούσε με τους καλύτερους του φίλους.
Υπάρχουν κάθε είδους παιχνίδια -FPS, Action, Fantasy, Simulation- όπου οι παίκτες επικοινωνούν με μικρόφωνο μεταξύ τους και έτσι, δημιουργούνται ομάδες και συχνά προκύπτουν φιλίες, πρωταθλήματα και εκδηλώσεις γιά παίκτες από όλο τον κόσμο ή σε μικρότερη εμβέλεια, πχ πόλεις, χώρες κλπ
Βέβαια εδώ υπάρχει ο κίνδυνος του εθισμού, αλλά αυτό είναι κάτι το οποίο ελέγχεται από τους γονείς και καλό είναι πρώτα από όλα να ελέγχεται από τον ίδιο τον παίκτη, αφού όσο πιό μετρημένες ώρες παίζει, τόσο καλύτερα αποδίδει! Στην Ελλάδα το φαινόμενο αυτό δεν είναι τόσο συνηθισμένο, όμως υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις κατάχρησης.
Ετσι λοιπόν, gaming είναι το να παίζει κάποιος ηλεκτρονικά παιχνίδια και online gaming να παίζει ηλεκτρονικά παιχνίδια με άτομα απο όλο τον κόσμο μέσω του διαδικτύου. Θα έλεγε κανείς ότι η πλειοψηφία τον gamers (παικτών) είναι έφηβοι κυρίως αγόρια, έτσι ? Λαθος ! Ενας μεγάλος μύθος καταρρίπτεται απο τα «νούμερα» που αποδεικνύουν ότι το 68 % των gamers είναι άνω των 18 ετων και μάλιστα ο μέσος όρος ηλικίας ενός gamer ειναι 30 χρονων. Περιέργο; Μπορεί… αλλα το πιο απρόσμενο είναι ότι περίπου το 45% των gamers είναι κοπέλες…
Ισως κουραστήκατε μετά από όλα αυτά… στη συνέχεια όμως θα ακολουθήσουν άρθρα για παιχνίδια όπως League of Legends και GTA και τιτανομαχίες οπως PES vs Fifa ή Xbox One vs PS4.
The gamah