Θερινά εργαστήρια αρχιτεκτονικής KAM Workshops στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου

Τα θερινά εργαστήρια αρχιτεκτονικής KAMWorkshops, οργανώνονται για ένατη συνεχή χρονιά στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου στα Χανιά. Αρχιτέκτονες, φοιτητές αρχιτεκτονικής και ειδικοί προσκεκλημένοι καλούνται φέτος να  διαπραγματευτούν τη σχέση της αρχιτεκτονικής με τη χρεοκοπία.


Ειδική σημασία στο επίκαιρο φετινό θέμα λαμβάνει η διαχείριση χώρων που εκκενώνονται από χρήσεις στα κέντρα των πόλεων. Τοπικό παράδειγμα του προβλήματος αποτελεί το κτίριο του ΟΤΕ στην οδό Τζανακάκη στα Χανιά, το οποίο τίθεται ως παραδειγματικό ερευνητικό πρόβλημα: ένα κτίσμα στο κέντρο της πόλης που μένει αχρησιμοποίητο στο μεγαλύτερο μέρος του ζητά κάποια νέα παραδειγματική διαχείριση. Καθηγητές και φοιτητές που προέρχονται από όλα τα Ελληνικά Τμήματα Αρχιτεκτόνων των Πανεπιστημίων θα αναζητήσουν οικοδομικές στρατηγικές για τις δυσχερείς συνθήκες. Στο πρόγραμμα του εργαστηρίου τίθενται ταυτόχρονα προβλήματα επανάχρησης και αειφόρου ανάπτυξης με έμφαση στο τοπικό, αστικό ή εξωαστικό περιβάλλον. Θεωρητικές τοποθετήσεις, πρακτικοί προσανατολισμοί αλλά και συγκεκριμένα σχεδιαστικά αποτελέσματα οργανώνουν τον χρόνο και τους καρπούς του πιο παλαιού θεωρητικού και πρακτικού εργαστηρίου αρχιτεκτονικής εν Ελλάδι.
Με το εργαστήριο που θέτει παραδειγματικά θέματα και με ένα πλούσιο παράλληλο πρόγραμμα διαλέξεων για την έννοια της χρεοκοπίας στην κατασκευαστική της διάσταση, το εργαστήριο εκτυλίσσει για μια ακόμη φορά τον διεπιστημονικό του χαρακτήρα. Ταυτόχρονα καθιστά το ΚΑΜ τόπο συνάντησης αρχιτεκτόνων και συγγραφέων από την Ελλάδα και το εξωτερικό όπως ο AndreaBalestrero  από το γνωστό ιταλικό γραφείο A12, ο συγγραφέας Δημήτρης Δημητριάδης, η ισπανίδα EthelBaraona-Pohl, ο Αριστείδης Αντονάς, ο Γιώργος Τζιρτζιλάκης, ο Δημήτρης Ησαΐας και άλλοι.

Διοργάνωση :
KAMWorkshops
Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου (ΚΑΜ)
Χορηγοί :
ΟΤΕ ESTATE
Με την υποστήριξη των ιδρυμάτων :
Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων (ΜΑΙΧ)
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Τμήμα Αρχιτεκτόνων
Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο,Τμήμα Αρχιτεκτόνων
Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Τμήμα Αρχιτεκτόνων
Πανεπιστήμιο Πατρών, Τμήμα Αρχιτεκτόνων
Πανεπιστήμιο Κύπρου, Πρόγραμμα Αρχιτεκτονικής

Πληροφορίες:
www.kamworkshops.com
facebook: KamWorkshops

[Cretalive]

ΣΧΟΛΙΟ

Μας κάνει εντύπωση η μη προβολή της είδησης αυτης απο τα τοπικα μέσα των Χανίων