Χριστουγεννιάτικη αγορά αγάπης από το σύλλογο “Χρυσοπηγή”

P1320324-700x466Μια Χριστουγεννιάτικη αγκαλιά αγάπης για τα παιδιά του ΚΗΦΑΑΜΕΑ και όχι μόνο ανοίγει και φέτος ο Παραδοσιακός Σύλλογος Λαϊκής Τέχνης “Η Χρυσοπηγή”.


Tο παζάρι του Συλλόγου με είδη δώρων, γλυκίσματα, χριστουγεννιάτικα στολίδια, είδη παραδοσιακής τέχνης στον χώρο “Κανάρια” στον Κουμπέ ξεκινάει την Κυριακή και ολοκληρώνεται συνοδευόμενο από πολυποίκιλες εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους. «Θέλουμε πραγματικά να ευχαριστήσουμε την κα Στέλλα Χαριτάκη και το σύλλογο “Χρυσοπηγή” που κάθε χρόνο μας βοηθούν με το παζάρι τους. Ξέρουμε πόσο δύσκολες είναι οι εποχές που περνάμε, ειδικά τα δύο τελευταία χρόνια και εμείς ως εργαζόμενοι στο ΚΗΦΑΑΜΕΑ ξέρουμε πώς είναι η κατάσταση γιατί την έχουμε βιώσει και εμείς στα σπίτια μας. Θέλω να πω ότι οι δράσεις έχουν μειωθεί αλλά ο κόσμος γύρω μας δεν έχει χάσει την ανθρωπιά του. Θέλουμε να πάει όσο το δυνατόν καλύτερα το παζάρι, να έλθει πολύς κόσμος και να συμβάλει και αυτός όπως μπορεί» επεσήμανε η κοινωνική λειτουργός του ΚΗΦΑΑΜΕΑ κα Αγγελική Καπλανίδου.
Από τη μεριά του Συλλόγου “Χρυσοπηγή” η πρόεδρός του κα Στέλλα Γκοτζάνη – Χαριτάκη τόνισε «όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος διοργανώνουμε τη χριστουγεννιάτικη αγορά αγάπης για τα παιδιά του ΚΗΦΑΑΜΕΑ στο φιλόξενο κέντρο “Κανάρια”. Αυτές τις άγιες ημέρες των Χριστουγέννων, ας ανοίξουμε τα παράθυρα της ψυχής μας και ας προσπαθήσουμε όλοι μαζί να ενισχύσουμε τη δύσκολη προσπάθεια των γονέων τους στο κτίσιμο της φωλιάς που θα στεγάσει αυτά τα παιδιά και τα όνειρά τους. Η προσφορά όσο μικρή και αν είναι πάντα επιστρέφει σε μας. Μας κάνει καλύτερους ανθρώπους, μας δίνει δύναμη να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες της ζωής».
Εκτός της προσπάθειας του ΚΗΦΑΑΜΕΑ, τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα δοθούν και σε δύο οικογένειες της περιοχής.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

• Κυριακή 1 Δεκεμβρίου στις 12 Παράσταση Καραγκιόζη με τον Νικήτα Λαδάκη.
7 μ.μ.: Εγκαίνια της Χριστουγεννιάτικης Αγοράς Αγάπης με παραδοσιακούς χορούς από τον Λαογραφικό Όμιλο, τον σύλλογο “Γηγενής”, τον σύλλογο
“Το Μετερίζι”, τη σχολή χορού “Χορότεχνο”, τον χορευτικό όμιλο “Αροδαμός”, ενώ τους χοροούς θα συνοδεύσει το συγκρότημα του Γ. Ρεθεμιωτάκη.

• Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου στις 5 μ.μ.: Δημιουργίες με πηλό από την κεραμίστρια Μ. Μουντογιαννάκη “Γράμμα στον… Αϊ Βασίλη”.

• Τρίτη 3 Δεκεμβρίου στις 5 μ.μ.: Παρασκευή Χριστουγεννιάτικων γλυκών με τους μικρούς μας φίλους. Όλοι μαζι στην… κουζίνα του Αϊ Βασίλη.

• Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου στις 5 μμ.: Χριστουγεννιάτικα παραμύθια και ζωγραφική με τη Χριστίνα Μπόλλα.
Η είσοδος είναι ελεύθερη.

haniotika-nea.gr