Καταστροφική πρόταση του ΟΟΣΑ και για το ελαιόλαδο- “Ελεύθερες οι προσμίξεις ελαιολάδου με άλλα λάδια”

aceite-oliva-virgenΜετά τους κτηνοτρόφους στο στόχαστρο του ΟΟΣΑ φαίνεται πως μπήκαν και οι ελαιοπαραγωγοί αφού δεν έφταναν οι καταστροφικές προτάσεις του για το γάλα και το γιαούρτι πρότεινε να αφεθεί να γίνεται ελεύθερα και η πρόσμιξη ελαιολάδου με άλλα λάδια δήθεν και καλά για να πέσει η τιμή του.

Μέσα στην 325 σελίδων έκθεση του- που πρόσφατα παραδόθηκε στο υπουργείο ανάπτυξης και χρυσοπληρώθηκε από τη χώρα μας με περίπου 900.000 ευρώ -ο ΟΟΣΑ ανάμεσα στις πολλές ανεκδιήγητες προτάσεις του περιλαμβάνει και μια για το ελαιόλαδο που σε πρώτη ανάγνωση πέρασε στα ψηλά γράμματα όμως η στη συνέχεια εξέταση της και πολύ περισσότερο η πιθανή εφαρμογή της δεν αφήνει αμφιβολία πως στόχος του Οργανισμού είναι να καταστρέψει εντελώς τους ελαιοπαραγωγούς και το χρυσό προϊόν που παράγουν.

Πιο συγκεκριμένα ο ΟΟΣΑ στην έκθεση του ζητά το ελαιόλαδο να μπορεί ελεύθερα να αναμιγνύεται με άλλα έλαια και να πωλείται εν συνεχεία στο εμπόριο ρίχνοντας έτσι την τελική τιμή του λαδιού που φθάνει στα χέρια του καταναλωτή.

Η υποβάθμιση με αυτό τον τρόπο της ποιότητας του ντόπιου ελαιολάδου, προφανώς δεν ανησυχεί τον ΟΟΣΑ ούτε και η τεράστια οικονομική ζημιά που θα υποστούν οι παραγωγοί ελαιολάδου ανά τη χώρα.

Με τέτοιες προτάσεις ουσιαστικά ανοίγουν οι ασκοί του Αιόλου για το ελαιόλαδο αφού επιτήδειοι θα εκμεταλλευτούν την κατάσταση για να προωθήσουν στην αγορά προσμίξεις λαδιών ,που μόνο ελαιόλαδο δεν θα έχουν στη σύνθεση τους ,κάνοντας έτσι χρυσές δουλειές σε βάρος των ελαιοπαραγωγών.

Ως συνέπεια τούτου το ποιοτικό ελαιόλαδο θα παραμείνει στα αζήτητα ενώ θα πέσει και η τιμή του ενισχύοντας τις πωλήσεις κάθε είδους σπορελαίων

irakliolive