Κορίτσι – “θαύμα” στην Κρήτη

cea8f3a5c1f96601aa4a4b96916566da_XLΕίναι μόλις 17 ετών και είναι μαθήτρια της Γ’ Λυκείου, όμως στα Χανιά – όχι άδικα – αρκετοί μιλούν για ένα “παιδί-θαύμα” αφού μιλάει ήδη έξι ξένες γλώσσες και προχωρά ακάθεκτη για την έβδομη, έχει διακριθεί σε πανελλήνιους διαγωνισμούς λογοτεχνίας και είναι, παρά το νεαρό της ηλικίας της, και συγγραφέας, αφού το πρώτο της βιβλίο είναι έτοιμο για να κυκλοφορήσει στα βιβλιοπωλεία.
 Παθιασμένη με τις γλώσσες του κόσμου
Η Βάνα Κομνηνού ανακάλυψε μία μεγάλη της αγάπη και μαζί μία δική της ιδιαιτερότητα όταν, ενώ ήταν στο δημοτικό ακόμη ξεκίνησε με την εκμάθηση της αγγλικής γλώσσας.
Όπως τόνισε μιλώντας στην εκπομπή “Κρήτη Σήμερα” της “ΚΡΗΤΗ TV”, οι ξένες γλώσσες είναι για εκείνη ένας τρόπος ζωής. Ήδη μιλάει σε εξαιρετικά καλό επίπεδο Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ιταλικά, Ισπανικά και Τούρκικα και αυτή την περίοδο μαθαίνει και Ρώσικα. Αν γίνεται να μάθει όλες τις γλώσσες του κόσμου θα το κάνει, όπως η ίδια τόνισε στην τηλεοπτική της συνέντευξη.
Πολύγλωσση και… συγγραφέας
Από πολύ νωρίς επίσης οι δάσκαλοί της ανακάλυψαν το συγγραφικό της ταλέντο. Έχει ήδη γράψει 3 διηγήματα και λίγους μήνες πριν ένα από αυτά έλαβε το πρώτο βραβείο στον 15ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Λογοτεχνίας.
Για τη νεαρή ταλαντούχα Χανιώτισσα η Τετάρτη κρύβει μεγάλες συγκινήσεις αφού παρουσιάζεται το πρώτο της βιβλίο με τίτλο “Σκοτεινά Μονοπάτια” έχοντας έτσι και επισήμως κατακτήσει σε ηλικία μόλις 17 ετών τον τίτλο της συγγραφέως.
Στα 17 της χρόνια κι έχοντας ήδη κατακτήσει πολλά στην αρχή της ζωής της, η Βάνα Κομνηνού θέτει τον πήχη όλο πιο ψηλά, να μάθει ακόμη περισσότερες ξένες γλώσσες, να αναπτύξει το συγγραφικό της ταλέντο, να περάσει το κατώφλι της Νομικής Σχολής και κυρίως να συνεχίζει να ονειρεύεται και να σχεδιάζει βάζοντας ως στόχο πως θα παραμείνει στη χώρα της.
Με ένα διάπλατο χαμόγελο και με την ορμή της εφηβείας της λέει “όχι” στη μετανάστευση των νέων ανθρώπων και σκέφτεται το μέλλον της γεμάτο με εμπειρίες και συγκινήσεις με σημείο αναφοράς ωστόσο την Ελλάδα, την Κρήτη και τα Χανιά, την πόλη που γεννήθηκε και ζει με την οικογένειά της.
Της Στέλλας Τερζάκη