Κρητικό κόμμα στις Ευρωεκλογές – βόμβα η ανακοίνωση Χατζημαρκάκη

xatzimarkakisΕίναι πολλές οι φορές που οι μεγάλες ειδήσεις έρχονται το Σάββατο. Μία από αυτές ήρθε με αέρα Ευρωπαϊκό και άρωμα κρητικό να ταράξει τα νερά της πολιτικής σκηνής ενόψει Ευρωεκλογών.

Κι αυτό γιατί, για πρώτη φορά στην ιστορία της η Κρήτη δεν θα έχει απλά εκπροσώπηση στις Ευρωεκλογές, αλλά δικό της κόμμα. Το κόμμα που αποφάσισε να ιδρύσει ο κρητικής καταγωγής Ευρωβουλευτής Γιώργος Χατζημαρκάκης και το ανακοίνωσε σήμερα μέσα από συνέντευξη του στη Real News. Μετά από πολλές σκέψεις, συζητήσεις και διεργασίες, ο κρητικής καταγωγής Ευρωβουλευτής κατέληξε στο να κατέλθει με δικό του φορέα στις Ευρωεκλογές, παρά το γεγονός ότι είχε αρκετές αξιόλογες προτάσεις για να συμμετάσχει σε δυναμικά ψηφοδέλτια. Όμως τα πιστεύω και οι θέσεις του Γιώργου Χατζημαρκάκη ξεπερνούν τα όρια του ελληνικού κομματισμού κι επεκτείνονται στην Ευρώπη και Παγκόσμια.

Αυτός είναι ο λόγος άλλωστε που ο Γιώργος Χατζημαρκάκης τόνισε ότι το κόμμα – κίνηση πολιτών θα έχει ως βασικό στόχο να μπορέσει η χώρα να παίξει ρόλο στις εξελίξεις στην Ευρώπη μέσα από μια φιλοευρωπαϊκή κατεύθυνση. Σε σχέση με τα μέλη του ψηφοδελτίου ο Γιώργος Χατζημαρκάκης υποστήριξε ότι θα απαρτίζεται από νέα μέλη με φρέσκιες ιδέες και απόψεις.

«Οραματιζόμαστε μια Ευρωπαϊκή Ένωση που θα στηρίζει τα ασθενέστερα μέλη της, θα σέβεται τις ιδιαιτερότητες των Εθνών και θα αντιμετωπίσει καίρια το πρόβλημα της νεανικής ανεργίας» ανέφερε μεταξύ άλλων στη συνέντευξη του ο Γιώργος Χατζημαρκάκης για να προσθέσει: Είναι η ώρα των μεγάλων αποφάσεων για την Ευρώπη, στις οποίες η Ελλάδα πρέπει να προσπαθήσει να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο».

Σύμφωνα με πληροφορίες του prismanews ο Γιώργος Χατζημαρκάκης έχει ήδη στήσει την ομάδα του, που αποτελείται από νέους κατά κανόνα ανθρώπους με πάθος και όραμα για σκληρή δουλειά, οι οποίοι προετοιμάζονται δυνατά για την επίτευξη του στόχου. Πρόκειται μάλιστα για ανθρώπους, που παρά τη νεαρή ηλικία τους, έχουν τεράστια εμπειρία στα Ευρωπαϊκά, αλλά και την πολιτική σκηνή, ενώ έχουν επίσης κατ’ επανάληψη αποδείξει την αξία τους. Οπότε το νέο κόμμα έρχεται για να δημιουργήσει μια σημαντική ανατροπή στις ερχόμενες Ευρωεκλογές. Το πόσο μεγάλη θα είναι μένει να το δούμε στην πράξη.

prismanews