Πιθανό το λουκέτο σε επτά καταστήματα του ΙΚΑ στην Κρήτη!

63846Κρίσιμη χαρακτηρίζεται η σύσκεψη, η οποία είναι πιθανό να πραγματοποιηθεί στο άμεσο μέλλον, στη διάρκεια της οποίας θα τεθεί το θέμα του κλεισίματος καταστημάτων του ΙΚΑ στην Κρήτη!

Το σχέδιο για το μέλλον του ΙΚΑ παραμένει άγνωστο, με τα σενάρια να είναι αρκετά. Δεν είναι πάντως από τώρα λίγες οι φωνές διαμαρτυρίας, που λένε οχι στο κλείσιμο των καταστημάτων του ΙΚΑ σε Ιεράπετρα, Χερσόνησο, Μοίρες, Αρκαλοχώρι, Ν. Αλικαρνασσό, Πέραμα Μυλοποτάμου και Καστέλι Κισσάμου.

Μια από αυτές είναι και ο Βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς που έφερε το θέμα στη Βουλή, με Παρέμβαση του στην οποία γίνεται λόγος για επικείμενη σύσκεψη της διοίκησης του ΙΚΑ, όπου και θα τεθεί το τι μέλλει γενέσθαι για ορισμένα περιφερειακά καταστήματα του ΙΚΑ στην Κρήτη και ειδικότερα σε Ιεράπετρα, Χερσόνησο, Μοίρες, Αρκαλοχώρι, Ν. Αλικαρνασσό, Πέραμα Μυλοποτάμου και Καστέλι Κισσάμου.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, θα ληφθούν σχετικές αποφάσεις με τρία εναλλακτικά σενάρια:
1.    Τα περιφερειακά αυτά καταστήματα να συνεχίσουν να λειτουργούν κανονικά, όπως συμβαίνει μέχρι τώρα.
2.    Τα καταστήματα να κλείσουν.
3.    Να ανασχηματιστούν μέσω νέων δομών, σε Γραφεία  Εξυπηρέτησης Ασθενών (ΓΕΑ).

Επισημαίνεται ότι ορισμένα από αυτά τα καταστήματα, όπως το κατάστημα στην Ιεράπετρα, στεγάζονται σε ιδιόκτητα κτίρια αλλά και ότι εξυπηρετούν πληθώρα εργαζομένων, εργοδοτών και συνταξιούχων ακόμα και από όμορους νομούς όπως το  ΙΚΑ Μοιρών στο οποίο προσέρχονται πολίτες και από το Νομό Ρεθύμνης.

Το κλείσιμο των επτά αυτών καταστημάτων του ΙΚΑ θα έχει ως αποτέλεσμα τη  μεγάλη ταλαιπωρία των ασφαλισμένων καθώς θα αναγκάζονται να διανύσουν πολλά χιλιόμετρα για να εξυπηρετηθούν.
Για το λόγο αυτό είναι απαραίτητη η διατήρηση της λειτουργίας των παραπάνω καταστημάτων του ΙΚΑ. Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, ο Νότης Μαριάς ζητάει απάντηση, ενέργειες και σχετική ενημέρωση.

creteplus.gr