Ο Κρητικός που απολύθηκε και ταξίδεψε τον κόσμο με την αποζημίωση

80d2ac53ac3038a3f0d5557e1c4de51a_LAπολύθηκε μετά από οχτώ χρόνια στην ίδια δουλειά, όμως δεν άφησε να τον πάρει από κάτω … Αν και άνεργος σκέφτηκε να κάνει ένα ταξίδι για να ηρεμήσει και να γεμίσει τις μπαταρίες του.

Το ταξίδι του αυτό δεν ήταν από τα συνηθισμένα.

Ωστόσο, αποδείχτηκε μια αξέχαστη εμπειρία. Σύμφωνα με την εφημερίδα Πατρίς έκανε το γύρω του κόσμου σε 365 ημέρες και δε σταμάτησε εκεί … Ο 36χρονος Νίκος Μαυρικάκης από το Λασίθι είναι η ζωντανή απόδειξη της αισιοδοξίας, η απάντηση στη μαυρίλα της εποχής, ένας άνθρωπος – παράδειγμα προς μίμηση.
Για την ακρίβεια ο νεαρός προγραμματιστής ηλεκτρονικών υπολογιστών μπορεί να μην έκανε το γύρο του κόσμου σε 80 ημέρες όπως ο Φιλέας Φογκ, έκανε όμως πολλά περισσότερα. Eπισκέφθηκε 35 χώρες σε διάστημα 15 μηνών και τριών εβδομάδων και ήρθε στο Ηράκλειο για το γάμο ενός πολύ καλού του φίλου.

Ο κατάλογος των … χωρών

Από την Ινδία ο 36χρονος Νίκος μαγεύτηκε, δεν έμεινε όμως εκεί. Ήθελε να δει κι άλλα μέρη, να επισκεφθεί κι άλλες χώρες, να γνωρίσει διαφορετικούς πολιτισμούς, ήθη, έθιμα, παραδόσεις. Μετά την Ινδία, επόμενος σταθμός του ήταν η Μαλαισία, όπου πάρεμεινε οχτώ ημέρες. Ακολούθησε το Λάος, στη συνέχεια με λεωφορεία και τρένα πήγε στο Βιετνάμ, από εκεί στην Καμπότζη, μετά στην Ταϊλάνδη. Από την Ταϊλάνδη πέταξε για την Ινδονησία, τη Σιγκαπούρη και  αφού έμεινε αρκετές ημέρες εκεί, αποφάσισε να επισκεφθεί και την Αυστραλία! Το ταξίδι του συνεχίστηκε φυσικά με επόμενο προορισμό τη Νέα Ζηλανδία κι από εκεί πήγε Αμερική και συγκεκριμένα στη Χαβάη. Από τη Χαβάη πέταξε για το Σαν Φρανσίσκο, το Λος Άντζελες και μετά σειρά είχε η Λατινική Αμερική και το Περού. Οδικώς κατευθύνθηκε για τη Βολιβία, μετά τη Χιλή, την Αργεντινή, την Ουρουγουάη και επέστρεψε και πάλι πίσω Αργεντινή. Η Παραγουάη ήταν η επόμενη χώρα και ο τελευταίος σταθμός του στην αμερικανική ήπειρο ήταν η Βραζιλία.

Από τη χώρα της σάμπας πέταξε για Ευρώπη και συγκεκριμένα για τη Γερμανία. Από εκεί ταξίδεψε για τη Ρήγα της Λεττονίας, επέστρεψε στη Γερμανία και μετά πίσω στην Αθήνα.
Όπως διαβάζουμε στην εφημερίδα Πατρίς το ταξίδι αυτό διήρκεσε ακριβώς 365 ημέρες, αφού η αναχώρηση έγινε στις 25/2/2012 και η επιστροφή του στα πάτρια εδάφη στις 24/2/2013.
Εάν θα δει κάνεις την υδρόγειο σφαίρα είναι 360 μοίρες γύρω από τη γη, αυτός ήταν και ο στόχος. Έκανα μια γύρα όλη τη γη σημειώνει ο 36χρονος, ο οποίος έχει δώσει έναν τίτλο στο ταξίδι του αυτό: 360 in 365, θέλοντας να πει ότι 360 μοίρες που είναι ο γύρος του κόσμου έγιναν σε 365 ημέρες.

prismanews.gr