Χαώδης η διαφορά των δρόμων της υπόλοιπης Ελλάδας, με της Κρήτης

63776Τα απανωτά τροχαία στους δρόμους της Κρήτης και ιδιαίτερα στο απαράδεκτο εθνικό οδικό δίκτυο του νησιού, έχουν εξοργίσει την τοπική κοινωνία, που αγανακτεί, όταν τύχει να ταξιδέψει στην υπόλοιπη Ελλάδα και να μπει σε διαδικασία σύγκρισης!

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που χαρακτηρίζουν τις διαφορές χαώδεις. Και δεν έχουν άδικο, αφού αρκεί μια εκδρομη σε κάποια άλλη περιφέρεια της χώρας για να δει ότι εδώ είμαστε… άλλος κόσμος.

Οι αριθμοί και οι λίστες των θυμάτων στην Κρητική άσφαλτο, μιλούν από μόνοι τους, αλλά μέχρι σήμερα οι αρμόδιοι δεν …ακούνε. Κωφεύουν απέναντι στο πρόβλημα, αφήνοντας το νησί να αιμορραγεί…

Μέρα με τη μερα πληθαίνουν και οι φωνες διαμαρτυρίας, αλλά και οι… προτάσεις από πολίτες που ζητούν λύσεις και αντιμετώπιση του προβληματος.

Μια από αυτές τις προτάσεις είναι και η παρακάτω, την οποία απέστειλε αναγνώστης μας:

“Τελευταία έκανα  την  διαδρομή  ΚΟΡΙΝΘΟΣ – ΠΑΤΡΑ   και  παρατήρησα  ότι  σε  πολλά  διαστήματα  του  δρόμου  υπήρχαν  τοποθετημένοι  πλαστικοί κώνοι  ανάμεσα  στις δύο  κατευθύνσεις της  εθνικής  οδού. Οι  μεγάλοι  σε  ηλικία θα θυμούνται ότι  ακούγαμε  συνέχεια ατυχήματα σε  αυτόν  τον  δρόμο  (ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ -ΑΙΓΙΟ), για το  οποίο  έχουμε  καιρό  να  ακούσουμε.

Γιατί δεν  γίνεται  έστω κάτι  ανάλογο σε  επικίνδυνα σημεία  των δρόμων  της  Κρήτης  με μικρό κόστος. Ας γίνει δοκιμαστΙκά  σε  2-3 μέρη του δρόμου ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΜΟΙΡΕΣ για παράδειγμα. Κάτι  ανάλογο  έχει  κάνει  και  ο  δήμος  Βόλου  μέσα  στην  πόλη  του  Βόλου”.

Ευχαριστώ,

Ένας κάτοικος του Ηρακλείου

creteplus.gr