Εφαρμόζεται κοινωνικό τιμολόγιο στη ΔΕΥΑΧ – Ποιοί ωφελούνται

dimos xaniwnΤο κοινωνικό τιμολόγιο θα εφαρμοστεί και στους λογαριασμούς ύδρευσης και αποχέτευσης του δήμου Χανίων.

Το μνημόνιο συνεργασίας υπεγράφη σήμερα στο Δημοτικό Κατάστημα των Χανίων μεταξύ του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής & Προστασίας του Δήμου Χανίων και της Δ.Ε.Υ.Α.Χ., με αντικείμενο την εφαρμογή κοινωνικού τιμολογίου στους λογαριασμούς ύδρευσης και αποχέτευσης για ευπαθείς, λόγω της οικονομικής κρίσης, κατηγορίες καταναλωτών, όπως αυτές προκύπτουν από το Μητρώο της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Χανίων.

Όπως γνωστοποίησε μάλιστα ο κ. Σκουλάκης: “Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αρμοδίων Υπηρεσιών, οι οικογένειες, που θα ωφεληθούν από τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, προσεγγίζουν τις χίλιες (1.000).

Ποιοί ωφελούνται

Οι ωφελούμενοι της εν λόγω ρύθμισης θα προέλθουν από το Μητρώο Ανασφαλίστων, καθώς και από το Μητρώο των δικαιούχων του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Χανίων.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να προσέλθουν στην υπηρεσία Πρόνοιας προσκομίζοντας είτε βιβλιάριο Πρόνοιας είτε κάρτα Κοινωνικού Παντοπωλείου, καθώς και έναν λογαριασμό ύδρευσης, προκειμένου να καταχωρηθούν τα στοιχεία τους”, τόνισε χαρακτηριστικά η κα. Χατζηδάκη, διαβεβαιώνοντας ότι οι πολιτικές κοινωνικής αλληλεγγύης του Δήμου Χανίων θα συνεχιστούν.

“Σε μία περίοδο, που οι συνέπειες της οικονομικής κρίσης είναι ορατές σχεδόν σε κάθε πτυχή της καθημερινότητας μας και μας αγγίζουν όλους, η δημοτική αρχή των Χανίων αποφάσισε να κάνει μία ακόμη προσπάθεια για να διευκολύνει αυτούς, που πλήττονται περισσότερο”, πρόσθεσε ο Δήμαρχος Χανίων, ευχαριστώντας τόσο την Πρόεδρο της Δ.Ε.Υ.Α.Χ., Νίκη Αποστολάκη, για τη συνεργασία, όσο και τις αρμόδιες Υπηρεσίες Κοινωνικής Πολιτικής & Προστασίας του Δήμου Χανίων για την προσπάθεια.

Την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013 θα συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο της Δ.Ε.Υ.Α.Χ., όπου θα τεθεί το συγκεκριμένο θέμα, το οποίο θα προβλέπει ότι, για καταναλώσεις έως 60 κυβικά μέτρα νερού το τρίμηνο θα γίνεται ποσοστιαία μείωση του αντίστοιχου λογαριασμού ύδρευσης-αποχέτευσης, το ύψος της οποίας θα καθορίσει με την απόφασή του το Διοικητικό Συμβούλιο της επιχείρησης”, τόνισε χαρακτηριστικά η Πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ, Νίκη Αποστολάκη και πρόσθεσε ότι η σχετική απόφαση θα τεθεί άμεσα σε ισχύ από την ημερομηνία λήψης της και θα αφορά την έκδοση των επόμενων λογαριασμών της Δ.Ε.Υ.Α. Χανίων.

flashnews.gr

ΣΧΟΛΙΟ ΧΝ+Μ

Κάντε γρήγορα, γιατί αυτοκτονάει  οκόσμος…