Το κρητικό μάρμαρο κατακτά Κίνα και Μέση Ανατολή!

63185Πρόκειται για μια είδηση που δίνει ‘ανάσες’ αισιοδοξίας εν μέσω κρίσης και για μια δυναμική εξαγωγική δραστηριότητα που αναμφίβολα αυτές τις δύσκολες στιγμές  ΄΄μπρατσάρει΄΄ την Κρητική οικονομία, βοηθά την ανάπτυξη, στηρίζοντας ευρύτερα την εθνική μας οικονομία.

marmaro1

Το ονομαστό κρητικό μάρμαρο με την ονομασία «Black of Damasta» , αρχίζει να κατακτά τις διεθνείς αγορές: Η Κρητική εξαγωγική εταιρεία «Ι. ΜΑΝΩΛΙΟΥΔΗΣ ΑΕ-CRETAN STONE» εξάγει μάρμαρο σε μεγάλες αγορές όπου γίνεται ανάρπαστο!

Όπως αναφέρει στο CretePlus.gr ο ιδιοκτήτης της εταιρείας Γιάννης Μανωλιούδης, την επόμενη εβδομάδα θα εξαχθούν 120 τόνοι Κρητικού μαρμάρου στην Κίνα, ενώ τον προηγούμενο μήνα άλλοι 400 τόνοι εξήχθησαν σε χώρες της Μ. Ανατολής.

marmaro2

«Η ποιότητα του κρητικού μαρμάρου, το γκρίζο αλλά και το μαύρο, είναι γνωστή σε όλον τον κόσμο, και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα το φυσικό αυτό υλικό, να κατακτά βήμα-βήμα τη διεθνή αγορά. Οι προοπτικές για τις εξαγωγές Κρητικού μαρμάρου είναι εξαιρετικές σήμερα, και οι παραγγελίες θα έχουν συνέχεια στο μέλλον» επισημαίνει ο κ. Μανωλιούδης και προσθέτει:

«Αξιοποιούμε ένα ‘’αργό’’ εθνικό προϊόν προς όφελος της εθνικής μας οικονομίας. Και το χαρακτηρίζουμε ως ‘’αργό’’ γιατί δεν προσφέρει απολύτως τίποτα παρά μόνο αν το αξιοποιήσει ο ανθρώπινος παράγοντας».

marmaro5

Κύρια χαρακτηριστικά του

-Πρόκειται για ένα ‘γερό’ μάρμαρο
-Ενδείκνυται η χρήση του για επιφάνειες με πολύ επιβαρυμένη κυκλοφορία λόγω των αντοχών του. Ο συντελεστής αντοχής του στην τριβή είναι 1373 kg/m2 δηλαδή σε επίπεδα αντοχής γρανιτικών πετρωμάτων.
-Είναι βιοκλιματικό υλικό ενεργώντας θετικά στην ισορροπία της θερμότητας περιβάλλοντος
-Έχει ελεγχθεί για την αντοχή του στον παγετό

marmaro4

Το ζητούμενο επίσης είναι, ότι,  το ποιοτικό Κρητικό μάρμαρο, θα πρέπει επιτέλους να προτιμηθεί και να ‘’ ντύσει’’ και τις δημόσιες αναπλάσεις όπως είναι για παράδειγμα οι πλατείες, καθώς μέχρι σήμερα για αυτές προτιμώνται … τα κινέζικα μάρμαρα!

marmaro3

creteplus.gr