Μια Κρητικοπούλα στην γερμανική κρατική τηλεόραση!

63056Μία ημέρα μετά τις κρίσιμες γερμανικές εκλογές, μια μελαχρινή δημοσιογράφος με μεσογειακά χαρακτηριστικά ενημέρωσε τους πολίτες της Γερμανίας για τα τελικά αποτελέσματα του θριάμβου της Μέρκελ.

Πρόκειται για την Linda Zervakis, την πρώτη αλλοδαπή κεντρική παρουσιάστρια του δελτίου ειδήσεων των 8, στην κρατική τηλεόραση της Γερμανίας που τυγχάνει να είναι μάλιστα και κρητικής καταγωγής!

Επειδή ηταν κόρη μεταναστών, η Linda, δεν ήταν εύκολο να κερδίσει την εμπιστοσύνη της γερμανικής κοινής γνώμης και για το λόγο αυτό χρειάστηκε κόπος και μεγάλες θυσίες προκειμένου να καθιερωθεί. Όμως με σκληρή δουλειά δεκατεσσάρων χρόνων, υπομονή και επιμονή κατάφερε να φτάσει στο σημείο που βρίσκεται σήμερα. «Δεν φανταζόμουν ποτέ πως θα έρθει κάποτε η μέρα που είμαι θα κεντρική παρουσιάστρια δελτίου ειδήσεων.

“Η τηλεόραση προέκυψε τυχαία για μένα, δεν ήταν κάτι στο οποίο στόχευα”, τονίζει στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ. Όπως εξηγεί, τα πρώτα της δημοσιογραφικά βήματα τα έκανε σε έναν ραδιοφωνικό σταθμό κάπου στη βόρεια Γερμανία και στη συνέχεια δέχθηκε μια πρόταση για δουλειά σε ένα κανάλι στο Κιελ. «Αρχικά ασχολήθηκα με την παρουσίαση ενός μικρού δελτίου ειδήσεων και τότε ήταν που πήρα πιο σοβαρά την ιδέα να ασχοληθώ με την τηλεόραση» λέει η κα. Zervakis, προσθέτοντας πως ο παράγοντας Τύχη έπαιξε σπουδαίο ρόλο στην επαγγελματική της εξέλιξή. «Σ’αυτό το μικρό κανάλι με εντόπισε ο τωρινός διευθυντής μου. Αναγνώρισε την εργατικότητά μου και μου πρότεινε να δουλέψω στο Tagesschau. Έτσι λοιπόν, από τον περσινό Απρίλιο παρουσιάζω το κεντρικό δελτίο ειδήσεων».

linda-2

Ο νόμος της Μέρκελ

Πάντως, όταν η συζήτηση πέρασε στα αμιγώς πολιτικά θέματα που αφορούν το μέλλον της Ελλάδας και της Ευρώπης στο σύνολό της, η κα. Zervakis εμφανίστηκε κάθετη. Καταρχάς τόνισε ότι το αποτέλεσμα των εκλογών δεν προκάλεσε αίσθηση ούτε σε εκείνη ούτε στο σύνολο του γερμανικού λαού, καθώς όπως σημείωσε, όλα έδειχναν πως οι Χριστιανοδημοκράτες δεν θα απειλούνταν ούτε αυτή τη φορά από τους Σοσιαλιστές. Στη συνέχεια προχώρησε ένα βήμα παραπέρα και ξεκαθάρισε πως η κα. Μέρκελ δεν πρόκειται να αλλάξει πολιτική στο ελληνικό ζήτημα και ότι θα συνεχίσει στη λογική της λιτότητας και του «νοικοκυρέματος» των δημοσιονομικών. «Η νίκη της Μέρκελ δεν σηματοδοτεί καμιά αλλαγή πολιτικής απέναντι στην ευρωπαϊκή ένωση και πιο συγκεκριμένα στην Ελλάδα. Θα ακολουθήσει την ίδια πορεία», δηλώνει χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά στην εικόνα των Γερμανών για τους Έλληνες, η κεντρική παρουσιάστρια της γερμανικής κρατικής τηλεόρασης, επιχειρεί να «σπάσει» τα στερεότυπα: « Οι γερμανοί στενοχωριούνται για τους έλληνες και τις δυσκολίες που καλούνται να αντιμετωπίζουν σε καθημερινή βάση. Τον τελευταία καιρό έχει ξεπεραστεί η αντίληψη πως είναι τεμπέληδες και αργόσχολοι και προσπαθούν όσο μπορούν να έρθουν στη θέση τους».

Η σχέση της με την Ελλάδα

Η 35 χρονη δημοσιογράφος μπορεί να γεννήθηκε στη Γερμανία, ωστόσο αγαπά τη χώρα μας και θα ήθελε να έχει περισσότερο χρόνο ώστε να ταξιδεύει τα καλοκαίρια στα ελληνικά νησιά. «Η ομορφιά της Ελλάδας με τις αμέτρητες θάλασσες και τα πεύκα είναι ξεχωριστή. Μου αρέσουν πολύ τα καλοκαίρια στη χώρα σας και όταν οι επαγγελματικές μου υποχρεώσεις το επιτρέπουν προσπαθώ να έρχομαι και να απολαμβάνω τον ήλιο και τις φανταστικές παραλίες».

Η αγάπη της για την χώρα μας δεν περιορίζεται στη φυσική της ομορφιά αλλά επεκτείνεται και στους ανθρώπους της. Όπως επισημαίνει, τρέφει μια ιδιαίτερη συμπάθεια για τους Έλληνες τους οποίους χαρακτηρίζει φιλόξενους, ευγενικούς και γλεντζέδες. «Είναι πάντα χαμογελαστοί και γνώστες της καλοπέρασης. Πρόκειται για ένα χαρακτηριστικό που σπάνια συναντά κανείς στους Γερμανούς. Οι περισσότεροι άνθρωποι εδώ είναι κλειστοί και μονίμως παραπονιούνται για κάτι», καταλήγει.

metrogreece.gr

creteplus.gr