Λουκέτο στα Sprider – Στον αέρα οι εργαζόμενοι και στην Κρήτη

cb5170bae41b150f00b3a9f86e27736a_LΣαν κεραυνός εν αιθρία … έσκασε η είδηση για το κλείσιμο των καταστημάτων της εταιρίας Sprider με τους εργαζομένους στα καταστήματα της Κρήτης όπως και ολόκληρης της χώρας να βρίσκονται στον αέρα μετά την απόφαση της εταιρίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρίας από σήμερα 1η Οκτώβρη τα καταστήματα κατεβάζουν ρολά λόγω  της  αδιάλλακτης στάσης και της άρνησης των τραπεζών, να συνεχίσουν την υφιστάμενη έως τώρα χρηματοδότηση, ενώ  παράλληλα βεβαιώνεται ότι η εταιρεία θα εστιάσει στην αποπληρωμή των υποχρεώσεών της προς το προσωπικό.

Η εταιρία απασχολούσε συνολικά 800 υπαλλήλους ενώ διατηρούσε 50 καταστήματα στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1971 από την οικογένεια Αργυρού σύμφωνα με το Βήμα Το 1999 εξαγοράστηκε από τον όμιλο Χατζηιωάννου. Ακολούθησε μια δεκαετία ισχυρής ανάπτυξης αφού από 20 καταστήματα το 1999 έφτασε τα 110. Το 2004 πραγματοποιήθηκε δημόσια εγγραφή για την είσοδο των μετοχών της στο Χρηματιστήριο. Η οικονομική κρίση όμως είχε ως αποτέλεσμα τη σημαντική μείωση του κύκλου εργασιών με αποτέλεσμα η Sprider από το 2009 και μετά να εμφανίζει ζημίες. Επιχειρήθηκε γενναία αναδιάρθρωση του δικτύου (σταμάτησαν οι δραστηριότητες σε Ρουμανία, Κύπρο, Πολωνία, Σερβία) το οποίο περιορίστηκε στα 50 καταστήματα, έγιναν απολύσεις και περικοπές στο προσωπικό αλλά η πορεία δεν αντεστράφη.

prismanews.gr