nay mous40 χρόνια από την ίδρυσή του εορτάζει σήμερα το Ναυτικό Μουσείο Κρήτης. Παράλληλα, συμμετέχει για πρώτη φορά στις τριήμερες  εκδηλώσεις για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Πολιτιστικής Κληρονομιάς (Ε.Η.Π.Κ.) 2013, που συμπίπτει και με την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού.


Μιλώντας στα ‘Χ.Ν.’ ο πρόεδρος του Ναυτικού Μουσείου Μανώλης Πετράκης τόνισε ότι «για την Ελλάδα ως χρόνος των Ε.Η.Π.Κ. ορίζεται το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου. Ως τόπος ορίζονται μουσεία, αρχαιολογικοί χώροι και μνημεία, κατά προτίμηση αυτά που είναι κλειστά στο κοινό. Με το προεδρικό διάταγμα  το υπουργείο  επιτρέπει την ελεύθερη είσοδο στα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους όλης της χώρας το σαββατοκύριακο του εορτασμού».

Ο κ. Πετράκης υπογράμμισε  ότι «οι Ε.Η.Π.Κ. είναι αφιερωμένες στα μνημεία και τη συντήρησή τους και φιλοδοξούν να ευαισθητοποιήσουν τους πολίτες σε θέματα προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς. Συναυλίες, γιορτές, εκθέσεις, ξεναγήσεις, εκπαιδευτικές δραστηριότητες, έντυπα, προβολές ταινιών, και αναπαραστάσεις δίνουν την ευκαιρία στους επισκέπτες να έρθουν σε επαφή με τα μνημεία με τρόπους πιο άμεσους, ευχάριστους και διασκεδαστικούς».

Αξίζει να σημειωθεί, ότι το Ναυτικό Μουσείο Κρήτης σε συνεργασία με τα ΕΛ.ΤΑ. έχουν εκδόσει ένα ειδικό επετειακό φάκελο για τα 40 χρόνια του Μουσείου, ο οποίος θα σφραγίζεται σήμερα σε όσους θέλουν να τον αποκτήσουν, φιλοτελιστές και όχι μόνο.
Επίσης, να τονιστεί ότι ο φάκελος αυτός θα διατίθεται μόνο από το Ναυτικό Μουσείο, μέχρι εξαντλήσεων των 500 αντιτύπων. Η είσοδος στο Μουσείο όσο και στη μόνιμη Εκθεση Αρχαίας  και Παραδοσιακής Ναυπηγικής (Νεώριο Μόρο) θα είναι ελεύθερη για το κοινό το τριήμερο (Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή).

Ωρες λειτουργίας καθημερινά από  9 π.μ.- 5 μ.μ.

Χανιώτικα Νέα