Α.Ο. Νέας Ιωνίας: Ο Κυριακάτικος αντίπαλος του Κισαμικού

94966_origΓια δέκα χρόνια μόνιμη κάτοικος Δ’ Εθνικής ήταν μέχρι πέρσι η Νέα Ιωνία, επόμενη αντίπαλος του Κισαμικού.

Η αθηναϊκή ομάδα ανέβηκε στη Δ’ Εθνική το 2003, όταν κατέκτησε το πρωτάθλημα της Α’ ΕΠΣΑ και από τότε έριξε… άγκυρα παραμένοντας στην Δ’ Εθνική μέχρι τον περασμένο Μάιο, οπότε και πήρε το εισιτήριο για την ενοποιημένη Γ’ Εθνική, καθώς κατέκτησε την 4η θέση στον 5ο Όμιλο. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Νέα Ιωνία δεν κινδύνευσε καμία φορά με υποβιβασμό στα 10 χρόνια που αγωνίστηκε στη Δ’ Εθνική, καθώς μονίμως πλασαρίζονταν μεταξύ 3ης και 7ης θέσης.

Ιδρύθηκε το 2001 και προήλθε από τη συγχώνευση τριών παλιών ποδοσφαιρικών ομάδων του αθηναϊκού προαστίου (Π.Α.Ο. Καλογρέζας, Ο.Φ. Ν. Ιωνίας και Νεάπολης). Έχει χρώματα κίτρινο και μπλε και έμβλημα τον ιωνικό κίονα, ενώ έδρα της είναι το Δημοτικό Στάδιο Νέας Ιωνίας που διαθέτει πλαστικό χλοοτάπητα.
Πρόεδρος της είναι ο Θεόδωρος Δουρίδας και προπονητής ο Γιώργος Τσαμόπουλος.
Η Νέα Ιωνία μπήκε με το δεξί τόσο στο κύπελλο Γ’ Εθνικής (επικράτησε με 4-3 του Γιούχτα στη διαδικασία των πέναλτι) όσο και στο πρωτάθλημα καθώς στην πρεμιέρα επικράτησε εκτός έδρας του Εθνικού Αστέρα με 2-0.
*Το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής, που θα διεξαχθεί την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου, έχει ως εξής: Νέα Ιωνία – Κισαμικός, Προοδευτική – Εθνικός Αστέρας, Ιωνικός – Ρούβας, Πανελευσινιακός – Μύκονος, Δόξα Βύρωνα – Τράχωνες, Ατσαλένιος – Πεύκη, Γιούχτας – Ολυμπιακός Λαυρίου (ρεπό έχει ο Ατρόμητος Πειραιά).
Νέοι Ορίζοντες