Πεδίο μάχης η Αλικαρνασσός!!

alikarnassosΠέτρες, καδρόνια, χημικά, καπνογόνα και δύο τραυματίες, καθώς και ζημιές σε καταστήματα ήταν ο απολογισμός από τη χθεσινή σύρραξη και τα επεισόδια στην Νέα Αλικαρνασσό, κοντά στα γραφεία της Χρυσής Αυγής! Όπως είναι λογικό και σήμερα η παρουσία της Αστυνομίας είναι ισχυρή.

Από τη συμπλοκή τραυματίστηκε ελαφριά ένας πολίτης και ένας αστυνομικός, για το τραύμα του οποίου μάλιστα χρειάστηκε να γίνουν και ράμματα!

Η πορεία εκατοντάδων διαδηλωτών, που πρόσκεινται στο αντιεξουσιαστικό χώρο, με κατεύθυνση τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Ν. Αλικαρνασσό, στιγματίστηκε λοιπόν από τα σοβαρά επεισόδια, στην πλατεία του Αγίου Νικολάου, έξω από τα γραφεία της ακροδεξιάς οργάνωσης.

Μέρος του πλήθους μάλιστα επιχείρησε να σπάσει τον οργανωμένο κλοιό που είχαν στήσει οι αστυνομικές δυνάμεις. Ακολούθησε πετροπόλεμος, οδομαχίες, φωτιές σε κάδους και… δακρυγόνα!

Υπενθυμίζεται ότι το ραντεβού δόθηκε χθες στις 6 το απόγευμα. Η πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο «πλημμύρισε» από κόσμο κάθε ηλικίας!

allikarnassos_4

Ξέσπασαν στις τράπεζες!

Επιπλέον, τμήμα των διαδηλωτών, κατά τη διάρκεια της πορείας προς τη Ν. Αλικαρνασσό, ξέσπασε σε έξι (συνολικά) καταστήματα τραπεζών, που βρίσκονται επί της λεωφόρου Ικάρου!

Ζημιές προκλήθηκαν επίσης σε τέσσερα ενεχυροδανειστήρια, σ’ ένα σούπερ μάρκετ, σε κατάστημα γνωστής αλυσίδας fast food στην Εθνικής Αντιστάσεως, όπως και στο Δικαστικό Μέγαρο!

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα χθες, στη Νέα Αλικαρνασσό, δεκάδες μέλη του ΚΚΕ συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Αγίου Νικολάου, φωνάζοντας συνθήματα κατά της Χρυσής Αυγής.

Σημειώνεται επίσης, ότι και σήμερα, στις 9 και μισή το πρωί, έγινε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο ίδιο σημείο με μικρή συμμετοχή κόσμου.

creteplus/prismanews