Μόλις 6 αυτεπάγγελτες δικογραφίες για ρατσιστική βία…

aytepaggeltesΣτην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών έχουν σχηματιστεί αυτεπαγγέλτως μόλις 6 δικογραφίες για υποθέσεις ρατσιστικής βίας, μία εκ των οποίων βασίστηκε σε δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας (άλλη μία μετά από τηλεοπτική εκπομπή στον Σκάι).


Αυτό προκύπτει από την απάντηση του υπουργού Δικαιοσύνης Χαρ.Αθανασίου σε ερώτηση της βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Μαρίας Γιαννακάκη.

Σχετικό έγγραφο που διαβιβάστηκε στη Βουλή επισημαίνει ότι στην Ελλάδα δεν έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις για αδικήματα που εμπίπτουν στον αντιρατσιστικό νόμο και στον Ν. 3304/05 που αφορά στην εφαρμογή ίσης μεταχείρισης ανεξαρτήτως εθνοτικής ή φυλετικής καταγωγής θρησκευτικών ή άλλων πεποιθήσεων.

Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης εκκρεμούν 6 υποθέσεις ρατσιστικής βίας.

Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ηρακλείου, έχουν σχηματιστεί, κατόπιν εγκλήσεως των παθόντων επτά δικογραφίες.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης δεν δικαιούται θεσμικά ούτε να ζητήσει την άσκηση ποινικών διώξεων, ούτε να ζητήσει την παύση αυτών, χωρίς τούτο να αποτελεί ανεπίτρεπτη συνταγματικά καταστρατήγηση της αρχής της διάκρισης των εξουσιών, υπογραμμίζει ο Χαρ.Αθανασίου, επικαλούμενος το άρθρο 26 του Συντάγματος για την αρχή της διάκρισης των εξουσιών.

Nonews-news