Γ.Σ. Cretan Lines: Απόφαση για συμμετοχή της εταιρίας σε νέα Α.Ν.Ε. ή κοινοπραξία

cr lines

Τη συμμετοχή της CRETAN LINES σε υπό σύσταση Ανώνυμη Ναυτική Εταιρία ή κοινοπραξία αποφάσισαν οι συνέταιροι, που συμμετείχαν στην έκτακτη Γενική Συνέλευση του συνεταιρισμού, στην οποία, δυστυχώς, η προσέλευση ήταν πάρα πολύ μικρή.

Πιο συγκεκριμένα, με 112 ψήφους έναντι 7 της πρότασης Πολοπετράκη, ψηφίστηκε η προαναφερθείσα πρόταση, που προέκυψε μετά από διαμόρφωση των εισηγήσεων του Αντιπεριφερειάρχη Κωστή Λαμπρινού και του προέδρου της ΟΕΒΕΡ Κοσμά Περπιράκη, οι οποίες μιλούσαν για συμμετοχή της εταιρίας με ποσοστό στη νέα Α.Ν.Ε., λαμβάνοντας υπόψη ωστόσο και την τοποθέτηση του κ. Κώστα Πολοπετράκη.

Για την ακρίβεια, η πρόταση του κ. Πολοπετράκη μιλούσε για κοινοπραξία- συνεργασία μεταξύ της CRETAN LINES και της υπό σύσταση Α.Ν.Ε., προκειμένου να μην υπάρχει η δυνατότητα, όπως είπε, στο μέλλον η νέα Α.Ε. να απορροφήσει την   CRETAN LINES.

Στην αρχή της συνέλευσης, ο πρόεδρος Νίκος Σιλιγάρδος έκανε τον απολογισμό από την τελευταία συνέλευση έως σήμερα, ενώ στη συνέχεια ο αντιπρόεδρος Γιώργος Δούσμανης έκανε μια αναδρομή στα 5 λάθη που έκανε, όπως είπε, το Δ.Σ. από το Μάρτη του 2012 και την αγορά του ΕΛΛΗ Τ., τονίζοντας ότι αν υπήρχε το περιβόητο «χαρτί του Ξυδέα» που πιστοποιούσε ότι το πλοίο είναι «άριστο», αυτό θα έλυνε όλα τα προβλήματα. Τοποθετήθηκαν και άλλα μέλη του Δ.Σ., καθώς και μεριδιούχοι, ενώ στην εισήγησή του ο κ. Κώστας Λαμπρινός τόνισε ότι δεν πρέπει να επιτρέψουμε τη συρρίκνωση του Ρεθύμνου, με λογικές τύπου «το λιμάνι του Ηρακλείου είναι στα 70 χλμ και των Χανίων στα 50χλμ». Τόνισε δε, ότι τα νέα χρήματα θα κατατίθενται σε «κλειστό» λογαριασμό, ενώ προέτρεψε τους μεριδιούχους αν είναι δυνατόν να συμμετέχουν στο μέγεθος της αξίας των μετοχών που έχουν λάβει, προκειμένου να μη χαθεί η προσπάθεια και «αύριο» οι πιστωτές τους τρέχουν στα δικαστήρια για αυτά τα χρήματα, μετά από μια πτώχευση της εταιρίας.

Στην τοποθέτησή του, ο βουλευτής Ρεθύμνου Ανδρέας Ξανθός μίλησε, μεταξύ άλλων για ανάγκη άμεσης χρηματοδοτικής ένεσης για να πάρει μπρος το πράγμα και για απαιτούμενη αξιοπιστία που αν δεν υπάρξει η προσπάθεια είναι χαμένη. Έκλεισε με το εξής: «Από το ναυάγιο δε θα γλιτώσει κανείς», αναφερόμενος στην περίπτωση που υπάρξει βούλιαγμα της όλης υπόθεσης.

Τέλος, στη συνέλευση και την εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη του νέου διοικητικού και εποπτικού συμβουλίου, συμμετείχαν συνολικά 272 μέτοχοι (ψήφισαν 199, έγκυρα 197, άκυρα 2) οι οποίοι ανέδειξαν τους εξής:

Για το Διοικητικό Συμβούλιο (ψήφοι):

ΔΟΥΣΜΑΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ (162)

ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ ΜΙΧΑΗΛ του ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ (110)

ΠΕΡΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ (79)

ΤΣΟΥΝΤΑΝΗΣ ΓΑΒΡΙΗΛ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ (78)

ΣΙΛΙΓΑΡΔΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΠΟΛΥΔΩΡΟΥ (70)

ΑΛΕΞΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ (52)

ΠΕΤΡΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΙΩΣΗΦ (39)

ΒΑΡΟΤΣΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ (30)

ΜΑΡΚΑΤΣΑΚΗΣ ΜΑΡΚΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ (27)

ΚΟΥΝΔΟΥΡΑΚΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ του ΣΩΚΡΑΤΗ (12)

ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ (10)

Για το Εποπτικό Συμβούλιο (ψήφοι):

ΒΕΡΥΚΑΚΗΣ ΜΙΧΑΗΛ του ΚΩΝ/ΝΟΥ (79)

ΜΟΣΧΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ (69)

ΓΑΒΡΙΛΑΚΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ του ΜΙΧΑΗΛ (62)

ΠΑΓΟΥΡΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ (47)

ΠΑΛΙΕΡΑΚΗΣ ΜΠΑΜΠΗΣ του ΜΙΧΑΗΛ (43)

 

Αντιπρόσωποι οργανώσεων (ψήφοι):

ΒΕΡΥΚΑΚΗΣ ΜΙΧΑΗΛ του ΚΩΝ/ΝΟΥ (119)

ΣΙΛΙΓΑΡΔΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΠΟΛΥΔΩΡΟΥ (103)

 

rethemnosnews.gr